Zdroj: Martin Rettenberger for Adobe Stock
Speculoos krémová pomazánka
Následující recept na krém speculoos je ideální nejen na Vánoce, ale i na každý den, kdy máte chuť na sladkou a chutnou svačinku. Sama jsem tento recept připravila už nesčetněkrát a mohu říct, že je v mém svátečním pečení vždy oblíbený. Tato pomazánka se stala jednou z mých nejoblíbenějších a zaručuji vám, že si ji vaše rodina a přátelé zamilují stejně tak.
Ingredience
- 250 ml šlehačka
- 200 g Sušenky Speculoos
- 1 Lžíce hnědý cukr
- 1 Štipka sůl
- 1 Čajová lžička vanilková esence
Nejnovější letáky
Postup
Pro přípravu krému speculoos nejprve rozdrobte sušenky speculoos najemno. Doporučuji použít mixér nebo kuchyňský robot, aby byly sušenky opravdu jemné. Několik kousků si nechte na pozdější zdobení.
Ve středně velkém hrnci zahřívejte smetanu ke šlehání, cukr a sůl na mírném ohni, dokud se cukr zcela nerozpustí. Během let zkušeností jsem se naučila, že klíčem k dosažení dokonalé konzistence a zabránění připalování je nízký a pomalý ohřev.
Jakmile je krém horký, přidejte rozdrobené sušenky a vanilkový extrakt a dobře promíchejte. Dbejte na to, aby byly sušenky zcela pokryty krémem. Směs nechte asi 5 minut povařit, dokud mírně nezhoustne.
Poté směs přelijte do sklenice nebo jiné nádoby a nechte ji vychladnout. Krém při chladnutí dále houstne.
Nakonec krém posypte zbylými sušenkovými drobky. Nyní je váš domácí spekulový krém připraven k vychutnání!
Tento lahodný krém speculoos je ideální jako pomazánka na chléb, jako dip na ovoce nebo jen tak samotný se lžičkou. Je to slavnostní pochoutka, o kterou se můžete podělit a která potěší každého milovníka dezertů. Přejeme vám příjemnou zábavu při jeho zkoušení!