Zdroj: Freepik
Snadné sladké a pikantní indické zelené fazolky
Tento pikantní pokrm z indických zelených fazolek je exotickým zpestřením obvyklých večeří a má velký ohlas u mé rodiny i přátel.
Ingredience
- 450 gms Zelených fazolek, ořezaných
- 1 polévková lžíce rostlinný olej
- 1 čajová lžička Hořčičná semínka
- 1 čajová lžička kmínová semínka
- 2 Nasekané suché červené chilli papričky (upravte podle svých preferencí koření)
- 1⁄2 čajová lžička Kurkumový prášek
- sůl
- šťáva z poloviny citronu
- Čerstvé listy koriandru na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Začněte blanšírováním zelených fazolek. Pomůže to zachovat jejich jasnou barvu a živiny. Vložte je do hrnce s vroucí vodou asi na 2 minuty. Slijte je a ihned přendejte do ledové lázně, abyste zastavili proces vaření.
Rostlinný olej rozehřejte ve velké pánvi na středním plameni. Připravte si pokličku, protože když přidáte hořčičná semínka, začnou praskat. Zjistil jsem, že přikrytí pánve hned po přidání semínek zabrání jejich rozsypání všude kolem.
Jakmile se praskání zpomalí, vmíchejte kmín a nasekané chilli papričky. Smažte je asi 30 sekund, dokud nebudou aromatické. Chilli papričky se mohou rychle připálit, takže pečlivá pozornost během tohoto kroku bude mít velký význam.
Do pánve přidejte blanšírované zelené fazolky. Doporučuji použít kuchyňské kleště, aby se zabránilo rozstřikování vody z fazolek do oleje.
Přisypte kurkumu a sůl a vše promíchejte, aby se fazole pěkně obalily kořením. Přiklopte pokličkou a za občasného míchání vařte asi 10 minut na mírném ohni.
Nakonec je pokapejte citronovou šťávou a znovu promíchejte. Zjistila jsem, že přidání citronu na závěr opravdu krásně zvýrazní chuť.
Těsně před podáváním ozdobte čerstvými lístky koriandru, které pokrm krásně osvěží.