INZERCE

Zdroj: Freepik

Snadné sladké a pikantní indické zelené fazolky

Tento pikantní pokrm z indických zelených fazolek je exotickým zpestřením obvyklých večeří a má velký ohlas u mé rodiny i přátel.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 450 gms Zelených fazolek, ořezaných Přidáno do
  • 1 polévková lžíce rostlinný olej Přidáno do
  • 1 čajová lžička Hořčičná semínka Přidáno do
  • 1 čajová lžička kmínová semínka Přidáno do
  • 2 Nasekané suché červené chilli papričky (upravte podle svých preferencí koření) Přidáno do
  • 12 čajová lžička Kurkumový prášek Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • šťáva z poloviny citronu Přidáno do
  • Čerstvé listy koriandru na ozdobu Přidáno do
INZERCE

Postup

25 min.
1. Krok

Začněte blanšírováním zelených fazolek. Pomůže to zachovat jejich jasnou barvu a živiny. Vložte je do hrnce s vroucí vodou asi na 2 minuty. Slijte je a ihned přendejte do ledové lázně, abyste zastavili proces vaření.

2. Krok

Rostlinný olej rozehřejte ve velké pánvi na středním plameni. Připravte si pokličku, protože když přidáte hořčičná semínka, začnou praskat. Zjistil jsem, že přikrytí pánve hned po přidání semínek zabrání jejich rozsypání všude kolem.

3. Krok

Jakmile se praskání zpomalí, vmíchejte kmín a nasekané chilli papričky. Smažte je asi 30 sekund, dokud nebudou aromatické. Chilli papričky se mohou rychle připálit, takže pečlivá pozornost během tohoto kroku bude mít velký význam.

4. Krok

Do pánve přidejte blanšírované zelené fazolky. Doporučuji použít kuchyňské kleště, aby se zabránilo rozstřikování vody z fazolek do oleje.

INZERCE
5. Krok

Přisypte kurkumu a sůl a vše promíchejte, aby se fazole pěkně obalily kořením. Přiklopte pokličkou a za občasného míchání vařte asi 10 minut na mírném ohni.

6. Krok

Nakonec je pokapejte citronovou šťávou a znovu promíchejte. Zjistila jsem, že přidání citronu na závěr opravdu krásně zvýrazní chuť.

7. Krok

Těsně před podáváním ozdobte čerstvými lístky koriandru, které pokrm krásně osvěží.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

562 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1411 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Tammers

Snadné sladké a pikantní indické zelené fazolky

Tento pikantní pokrm z indických zelených fazolek je exotickým zpestřením obvyklých večeří a má velký ohlas u mé rodiny i přátel.

25
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Začněte blanšírováním zelených fazolek. Pomůže to zachovat jejich jasnou barvu a živiny. Vložte je do hrnce s vroucí vodou asi na 2 minuty. Slijte je a ihned přendejte do ledové lázně, abyste zastavili proces vaření.

2. Krok

Rostlinný olej rozehřejte ve velké pánvi na středním plameni. Připravte si pokličku, protože když přidáte hořčičná semínka, začnou praskat. Zjistil jsem, že přikrytí pánve hned po přidání semínek zabrání jejich rozsypání všude kolem.

3. Krok

Jakmile se praskání zpomalí, vmíchejte kmín a nasekané chilli papričky. Smažte je asi 30 sekund, dokud nebudou aromatické. Chilli papričky se mohou rychle připálit, takže pečlivá pozornost během tohoto kroku bude mít velký význam.

4. Krok

Do pánve přidejte blanšírované zelené fazolky. Doporučuji použít kuchyňské kleště, aby se zabránilo rozstřikování vody z fazolek do oleje.

5. Krok

Přisypte kurkumu a sůl a vše promíchejte, aby se fazole pěkně obalily kořením. Přiklopte pokličkou a za občasného míchání vařte asi 10 minut na mírném ohni.

6. Krok

Nakonec je pokapejte citronovou šťávou a znovu promíchejte. Zjistila jsem, že přidání citronu na závěr opravdu krásně zvýrazní chuť.

7. Krok

Těsně před podáváním ozdobte čerstvými lístky koriandru, které pokrm krásně osvěží.

Ingredience
450 gms
Zelených fazolek, ořezaných
1 polévková lžíce
rostlinný olej
1 čajová lžička
Hořčičná semínka
1 čajová lžička
kmínová semínka
2
Nasekané suché červené chilli papričky (upravte podle svých preferencí koření)
12 čajová lžička
Kurkumový prášek
sůl
šťáva z poloviny citronu
Čerstvé listy koriandru na ozdobu