Zdroj: Pixabay: Ekologiskt_Skafferi
Rychlá a snadná domácí nakládaná cibule
Jsou tak jednoduché na přípravu a chutnají mnohem lépe než cokoli, co byste kdy mohli koupit v obchodě!
Ingredience
- 1 Velká červená cibule (hodí se i bílá nebo žlutá cibule)
- 1 šálek bílého octa
- 1 polévková lžíce cukru
- 11⁄2 čajová lžička Soli
- 1 šálek Teplé vody, jen tak horké, aby se cukr a sůl rozpustily.
- Další dochucovadla, která můžete přidat, jsou semínka koriandru, zrnka pepře, stroužky česneku atd., ale nejsou povinná.
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve oloupejte a nakrájejte cibuli na tenké plátky. Zjistila jsem, že k získání stejnoměrných tenkých plátků se hodí mandolína, ale pokud ji nemáte, postačí vám dobrý ostrý nůž.
V hrnku nebo malé misce rozpusťte cukr a sůl v teplé vodě a míchejte, dokud nezůstanou granule. Tím se vytvoří solný nálev, který je základem každého procesu nakládání.
Do rozpuštěného roztoku cukru a soli přidejte ocet a dobře promíchejte.
Pokud dáváte přednost extra chuti nakládané cibule, můžete do výše uvedeného nálevu přidat další dochucovadla. Předchozí opékání koření může rozhodně zvýšit chuť!
Nyní přijde klíčový krok: do čisté sklenice (nejlépe zavařovací) navrstvěte plátky cibule. Jakmile je to hotové, nalijte na cibuli slaný roztok, aby byla zcela ponořená. Pomocí paličky nebo nože na máslo uvolněte všechny vzduchové bubliny zachycené ve sklenici.
Začíná čekací doba! Sklenici uzavřete a před uložením do chladničky ji nechte alespoň hodinu stát na kuchyňské lince. Nezapomeňte, že delší odležení exponenciálně zlepšuje chuť!