INZERCE

Zdroj: ALLEKO for iStockPhotos

Pórkový quiche vegetariánský recept

Tento recept jsem objevila při hledání bezmasých alternativ. Zjistíte, že tento pórkový quiche nepostrádá pikantní chuť masových verzí. Je snadný na přípravu, ideální pro zdravý oběd nebo večeři a snadno se připravuje předem. Proto tento recept patří již několik let k mým nejoblíbenějším.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 Křehké pečivo (kupované hotové nebo domácí) Přidáno do
  • 2 velké Stonky pórku Přidáno do
  • 2 Stroužky česneku (nepovinné) Přidáno do
  • 200 ml Cream Přidáno do
  • 4 velké Vejce Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 200 g Nastrouhaný sýr gouda nebo ementál Přidáno do
  • 1 Tablespoon olivový olej Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Recept na pórkový quiche připravíte tak, že troubu předehřejete na 200 stupňů (ventilátor na 180 stupňů) a kulatou formu na quiche vyložíte křehkým těstem. Těsto několikrát propíchněte vidličkou, aby příliš nevykynulo.

2. Krok

Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka. Pokud chcete přidat stroužky česneku, nakrájejte je - dodají quiche výraznou chuť. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm pórek (a případně i česnek), dokud nezměkne.

3. Krok

V samostatné misce vyšlehejte smetanu a vejce a dochuťte je solí a pepřem. Doporučuji nejprve použít jen trochu soli a pepře a po přidání sýra ochutnat a případně koření upravit. S kořením buďte kreativní - já někdy přidávám do vaječné směsi trochu muškátového oříšku nebo tymiánu.

4. Krok

Do směsi vajec a smetany vmíchejte polovinu nastrouhaného sýra, přidejte pórek a dobře promíchejte.

INZERCE
5. Krok

Směs rovnoměrně rozetřete na křehké těsto ve formě a posypte zbylým sýrem. Quiche pečte asi 25 minut nebo dokud není zlatohnědý a náplň není hotová.

6. Krok

Před vyjmutím z formy nechte vegetariánský pórkový quiche několik minut vychladnout - díky tomu si zachová svůj tvar a bude se lépe podávat.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1407 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Gretarezepte

Pórkový quiche vegetariánský recept

Tento recept jsem objevila při hledání bezmasých alternativ. Zjistíte, že tento pórkový quiche nepostrádá pikantní chuť masových verzí. Je snadný na přípravu, ideální pro zdravý oběd nebo večeři a snadno se připravuje předem. Proto tento recept patří již několik let k mým nejoblíbenějším.

50
Zápis
6
Počet porcí
Postup
1. Krok

Recept na pórkový quiche připravíte tak, že troubu předehřejete na 200 stupňů (ventilátor na 180 stupňů) a kulatou formu na quiche vyložíte křehkým těstem. Těsto několikrát propíchněte vidličkou, aby příliš nevykynulo.

2. Krok

Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka. Pokud chcete přidat stroužky česneku, nakrájejte je - dodají quiche výraznou chuť. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm pórek (a případně i česnek), dokud nezměkne.

3. Krok

V samostatné misce vyšlehejte smetanu a vejce a dochuťte je solí a pepřem. Doporučuji nejprve použít jen trochu soli a pepře a po přidání sýra ochutnat a případně koření upravit. S kořením buďte kreativní - já někdy přidávám do vaječné směsi trochu muškátového oříšku nebo tymiánu.

4. Krok

Do směsi vajec a smetany vmíchejte polovinu nastrouhaného sýra, přidejte pórek a dobře promíchejte.

5. Krok

Směs rovnoměrně rozetřete na křehké těsto ve formě a posypte zbylým sýrem. Quiche pečte asi 25 minut nebo dokud není zlatohnědý a náplň není hotová.

6. Krok

Před vyjmutím z formy nechte vegetariánský pórkový quiche několik minut vychladnout - díky tomu si zachová svůj tvar a bude se lépe podávat.

Ingredience
1 Křehké pečivo
(kupované hotové nebo domácí)
2 velké
Stonky pórku
2 Stroužky česneku
(nepovinné)
200 ml
Cream
4 velké
Vejce
sůl a pepř podle chuti
200 g
Nastrouhaný sýr gouda nebo ementál
1 Tablespoon
olivový olej