Zdroj: Pixabay
Polévka z čerstvého špenátu
Špenátová polévka je osvěžující a zdravá volba pro všechny, kteří milují čerstvá a výživná jídla. Tento recept využívá čerstvý špenát, který je bohatý na vitamíny a minerály.
Ingredience
- 500 g čerstvý špenát
- 1 cibule
- 2 stroužky Česnek
- 1 brambory
- 4 šálky zeleninový vývar
- 1 šálek smetana na vaření
- 2 pl olivového oleje
- sůl
Nejnovější letáky
Postup
Opláchněte čerstvý špenát pod studenou vodou a nechte ho okapat. Odstraňte hrubé stonky ze špenátu a nakrájejte listy na menší kousky.
V hrnci zahřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a opečte je dozlatova.
Přidejte nakrájený brambor a smíchejte ho s cibulí a česnekem asi 2 minuty. Přidejte nakrájený špenát a míchejte, dokud se nezmenší a nezhnědne. Snížte teplotu a přidejte zeleninový vývar.
Vařte polévku asi 15-20 minut, dokud brambory nezměknou. Poté pomocí ponorného mixéru rozmixujte polévku, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
Vraťte polévku na sporák a přidejte smetanu. Společně už jen v rychlosti provařte asi 5 minut. Nakonec dochuťte solí podle chuti.