Zdroj: Pixabay
Polévka albondigas
Albondigas mexicanas neboli španělské masové kuličky jsou známým a oblíbeným jídlem po celém Španělsku. Jedná se o lahodné kousky mletého masa, obalované v chlebových drobkách a podávané v aromatické rajčatové omáčce. Jsou ideálním pokrmem pro rodinný oběd či večeři.
Ingredience
- 500 g mletého vepřového masa
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- 3 stroužky česneku
- 100 g starého chleba
- 1 lžička papriky
- 1 cibule
- 1 plechovka rajčat vlastní šťávě
- olivový olej
- sůl
- pepř
- Mouka
- 1 lžička šafránu
- voda
- hrst petrželky
Nejnovější letáky
Postup
Nejdříve si připravíme náplň pro kuličky. To uděláme tak, že smícháme mletá masa, nakrájený starý chléb, nastrouhaný česnek, vajíčko, papriku, sůl a pepř. Všechny suroviny si dobře promícháme a dáme na chvíli odpočinout.
Z připravené směsi tvarujeme malé kuličky, které obalíme v mouce.
Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmažíme na něm cibuli dozlatova. Přidáme rajčata vlastní šťávě a šafrán. Přivedeme k varu a poté snížíme teplotu.
Do omáčky vložíme kuličky a vaříme na mírném ohni asi 30 minut.
Podáváme s čerstvou petrželkou.