:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/d87kOKHCKaYOfiagIF55/465e791ed56be21160b8b85a601eb1.jpeg)
Zdroj: Pixabay
Polévka albondigas
Albondigas mexicanas neboli španělské masové kuličky jsou známým a oblíbeným jídlem po celém Španělsku. Jedná se o lahodné kousky mletého masa, obalované v chlebových drobkách a podávané v aromatické rajčatové omáčce. Jsou ideálním pokrmem pro rodinný oběd či večeři.
Ingredience
- 500 g mletého vepřového masa
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- 3 stroužky česneku
- 100 g starého chleba
- 1 lžička papriky
- 1 cibule
- 1 plechovka rajčat vlastní šťávě
- olivový olej
- sůl
- pepř
- Mouka
- 1 lžička šafránu
- voda
- hrst petrželky
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Nejdříve si připravíme náplň pro kuličky. To uděláme tak, že smícháme mletá masa, nakrájený starý chléb, nastrouhaný česnek, vajíčko, papriku, sůl a pepř. Všechny suroviny si dobře promícháme a dáme na chvíli odpočinout.
Z připravené směsi tvarujeme malé kuličky, které obalíme v mouce.
Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmažíme na něm cibuli dozlatova. Přidáme rajčata vlastní šťávě a šafrán. Přivedeme k varu a poté snížíme teplotu.
Do omáčky vložíme kuličky a vaříme na mírném ohni asi 30 minut.
Podáváme s čerstvou petrželkou.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Polévka albondigas
Albondigas mexicanas neboli španělské masové kuličky jsou známým a oblíbeným jídlem po celém Španělsku. Jedná se o lahodné kousky mletého masa, obalované v chlebových drobkách a podávané v aromatické rajčatové omáčce. Jsou ideálním pokrmem pro rodinný oběd či večeři.
Nejdříve si připravíme náplň pro kuličky. To uděláme tak, že smícháme mletá masa, nakrájený starý chléb, nastrouhaný česnek, vajíčko, papriku, sůl a pepř. Všechny suroviny si dobře promícháme a dáme na chvíli odpočinout.
Z připravené směsi tvarujeme malé kuličky, které obalíme v mouce.
Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmažíme na něm cibuli dozlatova. Přidáme rajčata vlastní šťávě a šafrán. Přivedeme k varu a poté snížíme teplotu.
Do omáčky vložíme kuličky a vaříme na mírném ohni asi 30 minut.
Podáváme s čerstvou petrželkou.
Jak jste tento recept připravili?