INZERCE

Zdroj: Freepik

Pečené sýrem a česnekem plněné polní houby

Vaření a plnění těchto zemitých polních hub je skutečně kulinářské dobrodružství, které stojí za to! Jsou vydatné, chutné a tak syté.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 8 Velké polní houby Přidáno do
  • 4 plátky Ztvrdlého chleba Přidáno do
  • 2 stroužky Rozdrceného česneku Přidáno do
  • 1 Malá cibule, jemně nakrájená Přidáno do
  • 3 pl olivového oleje Přidáno do
  • 12 šálek Strouhaného sýra čedar Přidáno do
  • 2 pl Petrželky, jemně nasekané Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 200 °C (180 °C pro trouby s ventilátorem). Podle mých zkušeností je pro rovnoměrné a dokonalé upečení hub zásadní udržovat správnou teplotu trouby.

2. Krok

Houby očistěte jemným otřením vlhkým hadříkem. Odstraňte stopky, nakrájejte je nadrobno a dejte stranou. Nezapomeňte s houbami zacházet opatrně, abyste je nepoškodili.

3. Krok

Na pánvi na středním plameni rozehřejte lžíci olivového oleje. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji, dokud nezprůsvitní - obvykle to trvá asi 5 minut. Přidejte česnek a nadrobno nakrájené stonky hub a vařte dalších 5 minut.

4. Krok

Mezitím v kuchyňském robotu rozmixujte starý chléb na drobky. Zjistil jsem, že starý chléb má žádanější a křupavější strukturu než čerstvý.

INZERCE
5. Krok

Sundejte pánev z ohně a přidejte strouhanku, petrželku, strouhaný sýr a podle chuti sůl a pepř. Dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience rovnoměrně nerozdělí.

6. Krok

Každý klobouček žampionu naplňte směsí a položte na plech. Plněné houby pokapejte zbylým olivovým olejem - dodá jim pěknou zlatavou barvu a zvýrazní jejich chuť.

7. Krok

Pečte asi 20 minut, nebo dokud houby nezměknou a nádivka na povrchu nezezlátne. Ke konci pečení doporučuji houby bedlivě sledovat, protože se mohou snadno připálit.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

562 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1411 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Tammers

Pečené sýrem a česnekem plněné polní houby

Vaření a plnění těchto zemitých polních hub je skutečně kulinářské dobrodružství, které stojí za to! Jsou vydatné, chutné a tak syté.

40
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Předehřejte troubu na 200 °C (180 °C pro trouby s ventilátorem). Podle mých zkušeností je pro rovnoměrné a dokonalé upečení hub zásadní udržovat správnou teplotu trouby.

2. Krok

Houby očistěte jemným otřením vlhkým hadříkem. Odstraňte stopky, nakrájejte je nadrobno a dejte stranou. Nezapomeňte s houbami zacházet opatrně, abyste je nepoškodili.

3. Krok

Na pánvi na středním plameni rozehřejte lžíci olivového oleje. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji, dokud nezprůsvitní - obvykle to trvá asi 5 minut. Přidejte česnek a nadrobno nakrájené stonky hub a vařte dalších 5 minut.

4. Krok

Mezitím v kuchyňském robotu rozmixujte starý chléb na drobky. Zjistil jsem, že starý chléb má žádanější a křupavější strukturu než čerstvý.

5. Krok

Sundejte pánev z ohně a přidejte strouhanku, petrželku, strouhaný sýr a podle chuti sůl a pepř. Dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience rovnoměrně nerozdělí.

6. Krok

Každý klobouček žampionu naplňte směsí a položte na plech. Plněné houby pokapejte zbylým olivovým olejem - dodá jim pěknou zlatavou barvu a zvýrazní jejich chuť.

7. Krok

Pečte asi 20 minut, nebo dokud houby nezměknou a nádivka na povrchu nezezlátne. Ke konci pečení doporučuji houby bedlivě sledovat, protože se mohou snadno připálit.

Ingredience
8
Velké polní houby
4 plátky
Ztvrdlého chleba
2 stroužky
Rozdrceného česneku
1
Malá cibule, jemně nakrájená
3 pl
olivového oleje
12 šálek
Strouhaného sýra čedar
2 pl
Petrželky, jemně nasekané
sůl a pepř podle chuti