Zdroj: Freepik
Pečené sýrem a česnekem plněné polní houby
Vaření a plnění těchto zemitých polních hub je skutečně kulinářské dobrodružství, které stojí za to! Jsou vydatné, chutné a tak syté.
Ingredience
- 8 Velké polní houby
- 4 plátky Ztvrdlého chleba
- 2 stroužky Rozdrceného česneku
- 1 Malá cibule, jemně nakrájená
- 3 pl olivového oleje
- 1⁄2 šálek Strouhaného sýra čedar
- 2 pl Petrželky, jemně nasekané
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C (180 °C pro trouby s ventilátorem). Podle mých zkušeností je pro rovnoměrné a dokonalé upečení hub zásadní udržovat správnou teplotu trouby.
Houby očistěte jemným otřením vlhkým hadříkem. Odstraňte stopky, nakrájejte je nadrobno a dejte stranou. Nezapomeňte s houbami zacházet opatrně, abyste je nepoškodili.
Na pánvi na středním plameni rozehřejte lžíci olivového oleje. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji, dokud nezprůsvitní - obvykle to trvá asi 5 minut. Přidejte česnek a nadrobno nakrájené stonky hub a vařte dalších 5 minut.
Mezitím v kuchyňském robotu rozmixujte starý chléb na drobky. Zjistil jsem, že starý chléb má žádanější a křupavější strukturu než čerstvý.
Sundejte pánev z ohně a přidejte strouhanku, petrželku, strouhaný sýr a podle chuti sůl a pepř. Dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience rovnoměrně nerozdělí.
Každý klobouček žampionu naplňte směsí a položte na plech. Plněné houby pokapejte zbylým olivovým olejem - dodá jim pěknou zlatavou barvu a zvýrazní jejich chuť.
Pečte asi 20 minut, nebo dokud houby nezměknou a nádivka na povrchu nezezlátne. Ke konci pečení doporučuji houby bedlivě sledovat, protože se mohou snadno připálit.