Zdroj: katjasv via Pixabay
Ořechové buchty s listovým těstem pouze 5 ingrediencí
Ráda dělám tyto ořechové buchty z listového těsta. Jsou snadné na přípravu a skvěle chutnají k odpolední kávě. Nejlepší na nich je, že nejsou příliš sladké, ale ořechy jim dodávají krásnou sytost. Kombinace vločkového těsta a ořechové náplně je prostě nepřekonatelná.
Ingredience
- 1 Balení Hotové listové těsto
- 200 g Nasekané ořechy (např. lískové, vlašské)
- 100 g cukr
- 1 vejce
- 100 g Rozpuštěné máslo
- 100 g Rozpuštěné máslo
- Moučkový cukr Zdrávasový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Pro recept na ořechové klínky v listovém těstě předehřejte troubu na 180 stupňů. Připravte si plech s pečicím papírem. Všimla jsem si, že ořechové klínky se nejlépe povedou, když se pečou uprostřed trouby.
Listové těsto rozválejte a rovnoměrně ho potřete rozpuštěným máslem. Tento krok je důležitý, aby ořechové buchty zůstaly pěkně vlhké.
Na těsto rovnoměrně rozprostřete nasekané ořechy a posypte je cukrem. Dbejte na to, abyste těsto přikryli až k okrajům, aby měl každý šnek dostatek náplně.
Těsto opatrně srolujte z delší strany. Zjistil jsem, že těsto se lépe rozvaluje, když na něj jemně zatlačíte.
Roládu nakrájejte na plátky silné asi 2 cm a položte je na připravený plech.
Šneky potřete rozšlehaným vejcem, aby se krásně leskli.
Ořechové buchty pečte asi 25-30 minut dozlatova. Po 20 minutách zkontrolujte, zda příliš neztmavly. Každá trouba je jiná, proto je dobré je vždy sledovat.
Před podáváním nechte ořechové buchty trochu vychladnout a posypte je moučkovým cukrem. Zjistila jsem, že přidání polevy a krupicového cukru jako ozdoby dodá ořechovým buchtám pěkný, hotový vzhled a také jim dodá další vrstvu sladkosti.