INZERCE

Zdroj: lenazap from Getty Images Signature

Nejlepší domácí boršč

Vynikající a chutný boršč, ideální na oběd nebo večeři.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Hlavní ingredience

  • 500 g červená řepa Přidáno do
  • 200 g mrkev Přidáno do
  • 50 g máslo Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 1 ks červená paprika Přidáno do
  • 112 l voda Přidáno do
  • 2 ks Brambory Přidáno do
  • 2 ks česnek Přidáno do
  • 12 ks kopr Přidáno do
  • 3 ks Vavřínový list Přidáno do
  • 10 g sůl Přidáno do

K servírování

  • 200 g Smetana Přidáno do
  • petrželová nať Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Nejprve si připravíme všechny ingredience. Řepu a mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli a papriku nakrájíme na malé kousky.

2. Krok

V hrnci rozpustíme máslo a přidáme nakrájenou cibuli a papriku. Osmažíme, dokud nezačnou být měkké.

3. Krok

Přidáme nastrouhanou řepu a mrkev a smažíme ještě asi 5 minut. Poté přidáme vodu a přivedeme do varu.

4. Krok

Zatímco se směs vaří, oloupeme a nakrájíme brambory na malé kostičky. Přidáme je do hrnce a vaříme dalších 20 minut.

INZERCE
5. Krok

Pak přidáme česnek, kopř, bobkový list a sůl. Vaříme ještě 10 minut.

6. Krok

Boršč je hotový.

7. Krok

Podáváme ho se smetanou a petrželovou natí.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Nejlepší domácí boršč

Vynikající a chutný boršč, ideální na oběd nebo večeři.

60
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Nejprve si připravíme všechny ingredience. Řepu a mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli a papriku nakrájíme na malé kousky.

2. Krok

V hrnci rozpustíme máslo a přidáme nakrájenou cibuli a papriku. Osmažíme, dokud nezačnou být měkké.

3. Krok

Přidáme nastrouhanou řepu a mrkev a smažíme ještě asi 5 minut. Poté přidáme vodu a přivedeme do varu.

4. Krok

Zatímco se směs vaří, oloupeme a nakrájíme brambory na malé kostičky. Přidáme je do hrnce a vaříme dalších 20 minut.

5. Krok

Pak přidáme česnek, kopř, bobkový list a sůl. Vaříme ještě 10 minut.

6. Krok

Boršč je hotový.

7. Krok

Podáváme ho se smetanou a petrželovou natí.

Ingredience
Hlavní ingredience
500 g
červená řepa
200 g
mrkev
50 g
máslo
1 ks
cibule
1 ks
červená paprika
112 l
voda
2 ks
Brambory
2 ks
česnek
12 ks
kopr
3 ks
Vavřínový list
10 g
sůl
K servírování
200 g
Smetana
petrželová nať