:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/6n3wSjMGNisCPhx-QmjY/efa72ce7090087d08bbe20fe221468.jpeg)
Zdroj: lenazap from Getty Images Signature
Nejlepší domácí boršč
Vynikající a chutný boršč, ideální na oběd nebo večeři.
Ingredience
Hlavní ingredience
- 500 g červená řepa
- 200 g mrkev
- 50 g máslo
- 1 ks cibule
- 1 ks červená paprika
- 11⁄2 l voda
- 2 ks Brambory
- 2 ks česnek
- 1⁄2 ks kopr
- 3 ks Vavřínový list
- 10 g sůl
K servírování
- 200 g Smetana
- petrželová nať
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravíme všechny ingredience. Řepu a mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli a papriku nakrájíme na malé kousky.
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme nakrájenou cibuli a papriku. Osmažíme, dokud nezačnou být měkké.
Přidáme nastrouhanou řepu a mrkev a smažíme ještě asi 5 minut. Poté přidáme vodu a přivedeme do varu.
Zatímco se směs vaří, oloupeme a nakrájíme brambory na malé kostičky. Přidáme je do hrnce a vaříme dalších 20 minut.
Pak přidáme česnek, kopř, bobkový list a sůl. Vaříme ještě 10 minut.
Boršč je hotový.
Podáváme ho se smetanou a petrželovou natí.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Nejlepší domácí boršč
Vynikající a chutný boršč, ideální na oběd nebo večeři.
Nejprve si připravíme všechny ingredience. Řepu a mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli a papriku nakrájíme na malé kousky.
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme nakrájenou cibuli a papriku. Osmažíme, dokud nezačnou být měkké.
Přidáme nastrouhanou řepu a mrkev a smažíme ještě asi 5 minut. Poté přidáme vodu a přivedeme do varu.
Zatímco se směs vaří, oloupeme a nakrájíme brambory na malé kostičky. Přidáme je do hrnce a vaříme dalších 20 minut.
Pak přidáme česnek, kopř, bobkový list a sůl. Vaříme ještě 10 minut.
Boršč je hotový.
Podáváme ho se smetanou a petrželovou natí.
Jak jste tento recept připravili?