INZERCE
Zdroj: lenazap from Getty Images Signature
Nejlepší domácí boršč
Vynikající a chutný boršč, ideální na oběd nebo večeři.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Hlavní ingredience
- 500 g červená řepa
- 200 g mrkev
- 50 g máslo
- 1 ks cibule
- 1 ks červená paprika
- 11⁄2 l voda
- 2 ks Brambory
- 2 ks česnek
- 1⁄2 ks kopr
- 3 ks Vavřínový list
- 10 g sůl
K servírování
- 200 g Smetana
- petrželová nať
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Nejprve si připravíme všechny ingredience. Řepu a mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli a papriku nakrájíme na malé kousky.
2. Krok
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme nakrájenou cibuli a papriku. Osmažíme, dokud nezačnou být měkké.
3. Krok
Přidáme nastrouhanou řepu a mrkev a smažíme ještě asi 5 minut. Poté přidáme vodu a přivedeme do varu.
4. Krok
Zatímco se směs vaří, oloupeme a nakrájíme brambory na malé kostičky. Přidáme je do hrnce a vaříme dalších 20 minut.
5. Krok
Pak přidáme česnek, kopř, bobkový list a sůl. Vaříme ještě 10 minut.
6. Krok
Boršč je hotový.
7. Krok
Podáváme ho se smetanou a petrželovou natí.