INZERCE

Zdroj: lenazap from Getty Images Signature

Nejlepší domácí boršč

Vynikající a chutný boršč, ideální na oběd nebo večeři.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Hlavní ingredience

  • 500 g červená řepa Přidáno do
  • 200 g mrkev Přidáno do
  • 50 g máslo Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 1 ks červená paprika Přidáno do
  • 112 l voda Přidáno do
  • 2 ks Brambory Přidáno do
  • 2 ks česnek Přidáno do
  • 12 ks kopr Přidáno do
  • 3 ks Vavřínový list Přidáno do
  • 10 g sůl Přidáno do

K servírování

  • 200 g Smetana Přidáno do
  • petrželová nať Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Nejprve si připravíme všechny ingredience. Řepu a mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli a papriku nakrájíme na malé kousky.

2. Krok

V hrnci rozpustíme máslo a přidáme nakrájenou cibuli a papriku. Osmažíme, dokud nezačnou být měkké.

3. Krok

Přidáme nastrouhanou řepu a mrkev a smažíme ještě asi 5 minut. Poté přidáme vodu a přivedeme do varu.

4. Krok

Zatímco se směs vaří, oloupeme a nakrájíme brambory na malé kostičky. Přidáme je do hrnce a vaříme dalších 20 minut.

5. Krok

Pak přidáme česnek, kopř, bobkový list a sůl. Vaříme ještě 10 minut.

6. Krok

Boršč je hotový.

7. Krok

Podáváme ho se smetanou a petrželovou natí.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty