INZERCE
Zdroj: Piotr Krzeslak from Getty Images
Marmeláda z rebarbory
Tato receptura na marmeládu z rebarbory je velmi snadná k přípravě a přináší chutný a zdravý domácí džem, který je skvělý pro rozmařilé snídaně nebo jako doplněk ke svačinám. Pokud máte rádi kyselou chutí rebarbory, tato marmeláda je rozhodně pro vás!
INZERCE
Ingredience
porce
10
- 1 kg Čerstvé rebarbory
- 1 kg cukru
- 1 lžička citronové šťávy
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Rebarboru očistěte, omyjte a nakrájejte na menší kousky.
2. Krok
V hrnci smíchejte rebarboru, cukr a citronovou šťávu.
3. Krok
Směs přiveďte k varu a vařte asi hodinu, dokud nezíská konzistenci marmelády. Pravidelně promíchejte.
4. Krok
Hotovou marmeládu z rebarbory ještě horkou naplňte do sterilizovaných sklenic, uzavřete a nechte zchladnout.
5. Krok
Marmeláda se skvěle hodí na toast, koláče nebo jako doplněk k jogurtu či tvarohu.