Zdroj: ktkayee from Getty Images
Malajská Laksa
Perfektná malajská Laksa aneb tzv. krevetová polévka s kokosovým mlékem.
Ingredience
- 500 g kuřecích prsou
- 200 g krevet
- 1 plechovka kokosového mléka
- 200 g rýžových nudlí
- 2 hvězdičkové badyány
- 3 kapsy kardamonu
- 2 Lžíce tamarindové pasty
- 1 Lžíce Kurkumy
- 2 chilli papričky
- 2 stroužky česneku
- 4 ks vajíčka
- koriandr k zdobení
- kousek zázvoru
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
Postup
Začneme tím, že nakrájíme kuřecí prsa na kousky a smažíme je spolu s krevetami na lžíci oleje. Je důležité, aby byly krevety i kuřecí maso dobře propečené. Když je maso dělané, dáme ho stranou.
Ve stejném hrnci, ve kterém se masa smažila, přidáme nastrouhaný česnek a zázvor, kardamom a hvězdičkový badyán. Přidejte tamarindovou pastu, chilli a kurkumu, a smažte další dvě minuty.
Přidejte kuřecí prsa a krevety zpět do hrnce a nechte je v omáčce po dobu jedné minuty.
Přidejte kokosové mléko, pokud máte rádi pikantnější jídlo, přidejte trochu chilli. Vaříme 20 minut na středním ohni.
Mezitím uvaříme rýžové nudle podle návodu na balení a vaříme vejce natvrdo. Po uvaření vejce je oloupeme a nakrájíme na poloviny.
Po uvarení omáčky přidáme do ní sůl a pepř podle chuti, záleží na vašem preferovaném množství soli a pepře.
Na talíři pak poklademe nudle, kuřecí maso s krevetami, nalijeme omáčku a na vrch položíme polovinu vajíčka. Výslednou laksa posypeme hrstí koriandru.