INZERCE

Luxusní škvarkové placky

Tento recept na škvarkové placky využijete, pokud jste milovníkem tradiční české kuchyně.

INZERCE

Ingredience

porce
20
  • 120 g vepřových škvarků Přidáno do
  • 500 g polohrubé mouky Přidáno do
  • 180 g zkráceného tuku Přidáno do
  • 125 ml mléka v případě potřeby přidejte více Přidáno do
  • 20 g sušeného droždí Přidáno do
  • 1 Úplný vejce Přidáno do
  • 1 špetka cukru Přidáno do
  • 2 rovné lžičky soli Přidáno do
  • drcený pepř Přidáno do
  • 2 Lžíce bílého vína Přidáno do
  • 1 vejce na potření Přidáno do
  • hrubá sůl drcený kmín na posypání Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

80 min.
1. Krok

řipravte si plech na pečení a vyložte ho pečícím papírem.

2. Krok

Připravte kvásek smícháním rozdrobeného droždí, lžíce teplého mléka, špetky cukru a 2 lžic mouky. Dobře promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek.

3. Krok

Vepřové kůže nakrájejte nadrobno.

4. Krok

Do mísy prosejeme mouku, přidáme tuhé sádlo, osolíme a opepříme.

INZERCE
5. Krok

Přidejte kvásek, vejce, nasekané vepřové kůže a víno (nebo vodu, pokud chcete). Spojíme v těsto, přikryjeme utěrkou a necháme důkladně vykynout (alespoň hodinu).

6. Krok

Z těsta vytvarujte kuličky (nebo ho vyválejte a vykrájejte kolečka) a položte je na připravený plech s rozestupy.

7. Krok

Pomocí kulaté mřížky (obvykle se používá na brambory při přípravě salátu) stlačte každou kuličku do plochého kotouče, čímž okamžitě vytvoříte ozdobný vzor.

8. Krok

Každý disk potřete rozšlehaným vejcem a posypte hrubou solí a drceným kmínem.

INZERCE
9. Krok

Pečeme v předehřáté troubě při 190 °C dozlatova.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

562 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1411 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Kuchticka

Luxusní škvarkové placky

Tento recept na škvarkové placky využijete, pokud jste milovníkem tradiční české kuchyně.

80
Zápis
20
Počet porcí
Postup
1. Krok

řipravte si plech na pečení a vyložte ho pečícím papírem.

2. Krok

Připravte kvásek smícháním rozdrobeného droždí, lžíce teplého mléka, špetky cukru a 2 lžic mouky. Dobře promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek.

3. Krok

Vepřové kůže nakrájejte nadrobno.

4. Krok

Do mísy prosejeme mouku, přidáme tuhé sádlo, osolíme a opepříme.

5. Krok

Přidejte kvásek, vejce, nasekané vepřové kůže a víno (nebo vodu, pokud chcete). Spojíme v těsto, přikryjeme utěrkou a necháme důkladně vykynout (alespoň hodinu).

6. Krok

Z těsta vytvarujte kuličky (nebo ho vyválejte a vykrájejte kolečka) a položte je na připravený plech s rozestupy.

7. Krok

Pomocí kulaté mřížky (obvykle se používá na brambory při přípravě salátu) stlačte každou kuličku do plochého kotouče, čímž okamžitě vytvoříte ozdobný vzor.

8. Krok

Každý disk potřete rozšlehaným vejcem a posypte hrubou solí a drceným kmínem.

9. Krok

Pečeme v předehřáté troubě při 190 °C dozlatova.

Ingredience
120 g
vepřových škvarků
500 g
polohrubé mouky
180 g
zkráceného tuku
125 ml
mléka v případě potřeby přidejte více
20 g
sušeného droždí
1 Úplný
vejce
1
špetka cukru
2
rovné lžičky soli
drcený pepř
2 Lžíce
bílého vína
1
vejce na potření
hrubá sůl drcený kmín na posypání