:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/B0TzlsdIbwy9PFMNTRdz/d5e9524ddf90f8a5614307406bcb74.jpeg)
Luxusní škvarkové placky
Tento recept na škvarkové placky využijete, pokud jste milovníkem tradiční české kuchyně.
Ingredience
- 120 g vepřových škvarků
- 500 g polohrubé mouky
- 180 g zkráceného tuku
- 125 ml mléka v případě potřeby přidejte více
- 20 g sušeného droždí
- 1 Úplný vejce
- 1 špetka cukru
- 2 rovné lžičky soli
- drcený pepř
- 2 Lžíce bílého vína
- 1 vejce na potření
- hrubá sůl drcený kmín na posypání
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
řipravte si plech na pečení a vyložte ho pečícím papírem.
Připravte kvásek smícháním rozdrobeného droždí, lžíce teplého mléka, špetky cukru a 2 lžic mouky. Dobře promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek.
Vepřové kůže nakrájejte nadrobno.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme tuhé sádlo, osolíme a opepříme.
Přidejte kvásek, vejce, nasekané vepřové kůže a víno (nebo vodu, pokud chcete). Spojíme v těsto, přikryjeme utěrkou a necháme důkladně vykynout (alespoň hodinu).
Z těsta vytvarujte kuličky (nebo ho vyválejte a vykrájejte kolečka) a položte je na připravený plech s rozestupy.
Pomocí kulaté mřížky (obvykle se používá na brambory při přípravě salátu) stlačte každou kuličku do plochého kotouče, čímž okamžitě vytvoříte ozdobný vzor.
Každý disk potřete rozšlehaným vejcem a posypte hrubou solí a drceným kmínem.
Pečeme v předehřáté troubě při 190 °C dozlatova.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Luxusní škvarkové placky
Tento recept na škvarkové placky využijete, pokud jste milovníkem tradiční české kuchyně.
řipravte si plech na pečení a vyložte ho pečícím papírem.
Připravte kvásek smícháním rozdrobeného droždí, lžíce teplého mléka, špetky cukru a 2 lžic mouky. Dobře promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek.
Vepřové kůže nakrájejte nadrobno.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme tuhé sádlo, osolíme a opepříme.
Přidejte kvásek, vejce, nasekané vepřové kůže a víno (nebo vodu, pokud chcete). Spojíme v těsto, přikryjeme utěrkou a necháme důkladně vykynout (alespoň hodinu).
Z těsta vytvarujte kuličky (nebo ho vyválejte a vykrájejte kolečka) a položte je na připravený plech s rozestupy.
Pomocí kulaté mřížky (obvykle se používá na brambory při přípravě salátu) stlačte každou kuličku do plochého kotouče, čímž okamžitě vytvoříte ozdobný vzor.
Každý disk potřete rozšlehaným vejcem a posypte hrubou solí a drceným kmínem.
Pečeme v předehřáté troubě při 190 °C dozlatova.
Jak jste tento recept připravili?