INZERCE
Zdroj: Pixabay
Luxusní makovec raz dva
Makový koláč je klasickým českým dezertem, který byste měli vyzkoušet, pokud máte rádi mák a sladké. Jeho skvělá chuť a jednoduchost přípravy dělají z něj oblíbený recept pro celou rodinu.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 250 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 150 g máslo
- 1⁄2 taška prášek do pečiva
- 2 Lžíce mletý mák
- 1⁄2 lžičky vanilkového cukru
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
V míse smíchejte hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Přidejte máslo a vejce a vypracujte těsto. Přidejte mletý mák a zpracujte ho do těsta. Těsto rozdělte na dva díly a každý díl vyválejte na placku. Položte jednu placku na plech vyložený pečicím papírem a na ni naskládejte druhou placku. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 35-40 minut. Pokud máte rádi, po vychladnutí můžete makovec polít roztopenou čokoládovou polevou.