Lečo
Pokud jste dostali chuť na pořádné lečo s klobásou a vajíčky jste na správné adrese. Vyzkoušejte tradiční recept.
Ingredience
- 4 sladké papriky
- 6 rajčat
- 6 vejce
- 1 Lžíce sádla nebo rostlinného oleje
- 200 g maďarské klobásy
- lžičky mletého černého pepře
- 1 lžička soli nebo více
- podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Rajčata a papriky očistěte, papriky rozpulte a vydlabejte z nich semínka. Nakrájejte je na proužky nebo klínky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Ve velkém hrnci rozehřejte na středním plameni tuk a osmažte cibuli dozlatova.
Přidejte nakrájenou zeleninu. Opepřete a osolte, promíchejte. Ztlumte oheň, přikryjte pokličkou a nechte 10 minut dusit.
Mezitím nakrájejte klobásu na kolečka a opečte je na troše tuku na pánvi.
Přidejte je k dušené zelenině, sundejte hrnec ze sporáku a promíchejte. Vejce míchejte, dokud se nesrazí, případně vraťte hrnec na několik dalších minut na oheň, nebo dokud vejce nezhoustnou.
Do leča vmíchejte osmaženou klobásu a podávejte.