Koláč s hruškovým džemem
Jednoduchý koláč, oživený hruškovým džemem. Stačí vám pár ingrediencí k přípravě zdravější verze koláče. Skvělý desert pro návštěvu.
Ingredience
Tělo
- 4 ks Vejce
- 4 pl Erythrit 80 g
- 4 pl Hladká špeltová mouka cca 100g
- 1 pl Mletá ceylonská skořice
Krém
- 250 g Tvaroh jemný v papíru
- 200 g smetanový sýr
- 100 g Tvaroh jemný v kelímku
- 40 g Erytritol
- 40 g čekankový sirup
- Část z vanilkového lusku
- Hruškový džem
Nejnovější letáky
Postup
Oddělíme bílky od žloutků. Bílky začneme šlehat, až se tvoří pěna, přidáme cukr a šleháme, dokud nevznikne tuhý sníh. Poté postupně zašleháme žloutky. Nakonec prosijeme mouku se skořicí a lehce promícháme. Těsto dáme do formy (průměr 20cm) vyložené pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů cca 35 minut. Po upečení necháme aspoň mírně vychladnout. Okraje formy projedeme nožem a korpus z ní vyndáme. Převrátíme ho na mřížku a necháme úplně vychladnout.
Na krém si prostě smícháme všechny ingredience kromě džemu.
Těsto rozřízneme na půlku. Spodní část vložíme do formy. Potřeme ji vrstvou džemu. Namažeme část krému (něco přes půlku) a zakryjeme druhou částí těsta. Na vrch rozetřeme zbývající krém a odložíme do lednice. Po cca 2 hodinách můžeme dort uvolnit z formy. Opět nejprve opatrně projedeme stolním nožem po okraji formy.
Na závěr můžeme dort ještě zdobit podle představ.