INZERCE
Koláč s hruškovým džemem

Koláč s hruškovým džemem

Jednoduchý koláč, oživený hruškovým džemem. Stačí vám pár ingrediencí k přípravě zdravější verze koláče. Skvělý desert pro návštěvu.

INZERCE

Ingredience

porce
12

Tělo

  • 4 ks Vejce Přidáno do
  • 4 pl Erythrit 80 g Přidáno do
  • 4 pl Hladká špeltová mouka cca 100g Přidáno do
  • 1 pl Mletá ceylonská skořice Přidáno do

Krém

  • 250 g Tvaroh jemný v papíru Přidáno do
  • 200 g smetanový sýr Přidáno do
  • 100 g Tvaroh jemný v kelímku Přidáno do
  • 40 g Erytritol Přidáno do
  • 40 g čekankový sirup Přidáno do
  • Část z vanilkového lusku Přidáno do
  • Hruškový džem Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Oddělíme bílky od žloutků. Bílky začneme šlehat, až se tvoří pěna, přidáme cukr a šleháme, dokud nevznikne tuhý sníh. Poté postupně zašleháme žloutky. Nakonec prosijeme mouku se skořicí a lehce promícháme. Těsto dáme do formy (průměr 20cm) vyložené pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů cca 35 minut. Po upečení necháme aspoň mírně vychladnout. Okraje formy projedeme nožem a korpus z ní vyndáme. Převrátíme ho na mřížku a necháme úplně vychladnout.

2. Krok

Na krém si prostě smícháme všechny ingredience kromě džemu.

3. Krok

Těsto rozřízneme na půlku. Spodní část vložíme do formy. Potřeme ji vrstvou džemu. Namažeme část krému (něco přes půlku) a zakryjeme druhou částí těsta. Na vrch rozetřeme zbývající krém a odložíme do lednice. Po cca 2 hodinách můžeme dort uvolnit z formy. Opět nejprve opatrně projedeme stolním nožem po okraji formy.

4. Krok

Na závěr můžeme dort ještě zdobit podle představ.

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image in_inthekitchen

Koláč s hruškovým džemem

Jednoduchý koláč, oživený hruškovým džemem. Stačí vám pár ingrediencí k přípravě zdravější verze koláče. Skvělý desert pro návštěvu.

60
Zápis
12
Počet porcí
Postup
1. Krok

Oddělíme bílky od žloutků. Bílky začneme šlehat, až se tvoří pěna, přidáme cukr a šleháme, dokud nevznikne tuhý sníh. Poté postupně zašleháme žloutky. Nakonec prosijeme mouku se skořicí a lehce promícháme. Těsto dáme do formy (průměr 20cm) vyložené pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů cca 35 minut. Po upečení necháme aspoň mírně vychladnout. Okraje formy projedeme nožem a korpus z ní vyndáme. Převrátíme ho na mřížku a necháme úplně vychladnout.

2. Krok

Na krém si prostě smícháme všechny ingredience kromě džemu.

3. Krok

Těsto rozřízneme na půlku. Spodní část vložíme do formy. Potřeme ji vrstvou džemu. Namažeme část krému (něco přes půlku) a zakryjeme druhou částí těsta. Na vrch rozetřeme zbývající krém a odložíme do lednice. Po cca 2 hodinách můžeme dort uvolnit z formy. Opět nejprve opatrně projedeme stolním nožem po okraji formy.

4. Krok

Na závěr můžeme dort ještě zdobit podle představ.

Ingredience
Tělo
4 ks
Vejce
4 pl
Erythrit 80 g
4 pl
Hladká špeltová mouka cca 100g
1 pl
Mletá ceylonská skořice
Krém
250 g
Tvaroh jemný v papíru
200 g
smetanový sýr
100 g
Tvaroh jemný v kelímku
40 g
Erytritol
40 g
čekankový sirup
Část z vanilkového lusku
Hruškový džem