INZERCE

Zdroj: SMarina via Getty Images

Klasický cibulový koláč se základem z křehkého těsta

Můj klasický cibulový koláč je ideálním pokrmem pro příjemné podzimní večery. Díky svému křupavému základu a krémové cibulové náplni je oblíbený při rodinných setkáních a oslavách. Po mnoha letech přípravy a zdokonalování tohoto receptu vás mohu ujistit, že s tímto podrobným návodem dosáhnete toho nejchutnějšího a nejsytějšího výsledku.

INZERCE

Ingredience

porce
8

Na těsto:

  • 250 g Mouka Přidáno do
  • 125 g máslo Přidáno do
  • 12 Čajová lžička sůl Přidáno do
  • 4 Tablespoon studená voda Přidáno do

Pro náplň:

  • 1 kg Cibule Přidáno do
  • 200 g Slanina nakrájená na kostičky Přidáno do
  • 4 Vejce Přidáno do
  • 200 ml Cream Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • 1 Čajová lžička muškátový oříšek Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Přípravu klasického cibulového koláče začněte přípravou těsta. Ve velké míse smíchejte mouku a sůl. Přidejte máslo a konečky prstů ho vmíchejte do mouky, dokud směs nebude připomínat hrubou drobenku. Poté přidejte vodu a zapracovávejte ji, dokud nezískáte hladké těsto. Doporučuji zde nepoužívat příliš mnoho vody, aby se těsto příliš nelepilo. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte ho 30 minut odpočívat v lednici.

2. Krok

Na náplň oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Pak rozehřejte velkou pánev a osmažte na ní slaninu, dokud nebude křupavá. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a smažte, dokud není měkká a lehce dozlatova. Odstavte pánev z ohně a nechte směs cibule a slaniny vychladnout.

3. Krok

V jiné míse vyšlehejte vejce, smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek. Přidejte vychladlou směs cibule a slaniny a dobře promíchejte.

4. Krok

Předehřejte troubu na 180 °C. Vyválejte těsto a vložte ho do koláčové formy. Zjistila jsem, že nejlepší výsledky poskytuje nepřilnavá forma. Do těsta nalijte náplň a rovnoměrně ji rozetřete.

INZERCE
5. Krok

Cibulový koláč pečte v předehřáté troubě asi 40-45 minut, dokud není povrch koláče zlatohnědý a náplň pevná. Než koláč nakrájíte na kousky a budete podávat, nechte ho několik minut vychladnout.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Gretarezepte

Klasický cibulový koláč se základem z křehkého těsta

Můj klasický cibulový koláč je ideálním pokrmem pro příjemné podzimní večery. Díky svému křupavému základu a krémové cibulové náplni je oblíbený při rodinných setkáních a oslavách. Po mnoha letech přípravy a zdokonalování tohoto receptu vás mohu ujistit, že s tímto podrobným návodem dosáhnete toho nejchutnějšího a nejsytějšího výsledku.

90
Zápis
8
Počet porcí
Postup
1. Krok

Přípravu klasického cibulového koláče začněte přípravou těsta. Ve velké míse smíchejte mouku a sůl. Přidejte máslo a konečky prstů ho vmíchejte do mouky, dokud směs nebude připomínat hrubou drobenku. Poté přidejte vodu a zapracovávejte ji, dokud nezískáte hladké těsto. Doporučuji zde nepoužívat příliš mnoho vody, aby se těsto příliš nelepilo. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte ho 30 minut odpočívat v lednici.

2. Krok

Na náplň oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Pak rozehřejte velkou pánev a osmažte na ní slaninu, dokud nebude křupavá. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a smažte, dokud není měkká a lehce dozlatova. Odstavte pánev z ohně a nechte směs cibule a slaniny vychladnout.

3. Krok

V jiné míse vyšlehejte vejce, smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek. Přidejte vychladlou směs cibule a slaniny a dobře promíchejte.

4. Krok

Předehřejte troubu na 180 °C. Vyválejte těsto a vložte ho do koláčové formy. Zjistila jsem, že nejlepší výsledky poskytuje nepřilnavá forma. Do těsta nalijte náplň a rovnoměrně ji rozetřete.

5. Krok

Cibulový koláč pečte v předehřáté troubě asi 40-45 minut, dokud není povrch koláče zlatohnědý a náplň pevná. Než koláč nakrájíte na kousky a budete podávat, nechte ho několik minut vychladnout.

Ingredience
Na těsto:
250 g
Mouka
125 g
máslo
12 Čajová lžička
sůl
4 Tablespoon
studená voda
Pro náplň:
1 kg
Cibule
200 g
Slanina nakrájená na kostičky
4
Vejce
200 ml
Cream
sůl a pepř
1 Čajová lžička
muškátový oříšek