INZERCE

Zdroj: FB: Česká klasika

Kaplická cmunda se zelím

Kaplická cmunda se zelím je tradiční česká pochoutka s jedinečnou chutí. Může být servírována jako hlavní jídlo nebo podávána jako chutný předkrm.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Cmunda

  • 1 kg brambory Přidáno do
  • 1 ks vejce Přidáno do
  • 100 g hladká mouka Přidáno do
  • 1 lžička sůl Přidáno do

Zelí

  • 500 g kysané zelí Přidáno do
  • 1 ks velká cibule Přidáno do
  • 2 ks stroužek česneku Přidáno do
  • 1 lžička kmín Přidáno do
  • 2 Lžíce sádlo Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Brambory oloupejte, nastrouhejte na hrubo a vymačkejte přebytečnou šťávu.

2. Krok

Přidejte vejce, mouku a sůl a promíchejte.

3. Krok

Z těsta formujte cmundy a smažte na sádle do zlatova.

4. Krok

Na sádle orestujte na kousky nakrájenou cibuli, přidejte prolisovaný česnek a kmín.

5. Krok

Přidejte kysané zelí a dusíme do měkka.

6. Krok

Podávejte s cmundou a dobrou chuť.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

515 recepty

Saláty

264 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2755 recepty

Droždí

242 recepty