INZERCE

Zdroj: FB: Česká klasika

Kaplická cmunda se zelím

Kaplická cmunda se zelím je tradiční česká pochoutka s jedinečnou chutí. Může být servírována jako hlavní jídlo nebo podávána jako chutný předkrm.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Cmunda

  • 1 kg brambory Přidáno do
  • 1 ks vejce Přidáno do
  • 100 g hladká mouka Přidáno do
  • 1 lžička sůl Přidáno do

Zelí

  • 500 g kysané zelí Přidáno do
  • 1 ks velká cibule Přidáno do
  • 2 ks stroužek česneku Přidáno do
  • 1 lžička kmín Přidáno do
  • 2 Lžíce sádlo Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Brambory oloupejte, nastrouhejte na hrubo a vymačkejte přebytečnou šťávu.

2. Krok

Přidejte vejce, mouku a sůl a promíchejte.

3. Krok

Z těsta formujte cmundy a smažte na sádle do zlatova.

4. Krok

Na sádle orestujte na kousky nakrájenou cibuli, přidejte prolisovaný česnek a kmín.

5. Krok

Přidejte kysané zelí a dusíme do měkka.

6. Krok

Podávejte s cmundou a dobrou chuť.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty