INZERCE
Zdroj: FB: Česká klasika
Kaplická cmunda se zelím
Kaplická cmunda se zelím je tradiční česká pochoutka s jedinečnou chutí. Může být servírována jako hlavní jídlo nebo podávána jako chutný předkrm.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Cmunda
- 1 kg brambory
- 1 ks vejce
- 100 g hladká mouka
- 1 lžička sůl
Zelí
- 500 g kysané zelí
- 1 ks velká cibule
- 2 ks stroužek česneku
- 1 lžička kmín
- 2 Lžíce sádlo
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Brambory oloupejte, nastrouhejte na hrubo a vymačkejte přebytečnou šťávu.
2. Krok
Přidejte vejce, mouku a sůl a promíchejte.
3. Krok
Z těsta formujte cmundy a smažte na sádle do zlatova.
4. Krok
Na sádle orestujte na kousky nakrájenou cibuli, přidejte prolisovaný česnek a kmín.
5. Krok
Přidejte kysané zelí a dusíme do měkka.
6. Krok
Podávejte s cmundou a dobrou chuť.