Kachní polévka Kaldoun
Polévka je z kachních drobů a masa, spolu s játrovými knedlíčky, srdci a žaludky
Ingredience
- 1 ks kachna
- 3 ks mrkev
- celer ks
- 1 ks Petržel
- 1 ks cibule
- 2 ks bobkový list
- 5 kuliček nové koření
- 5 ks pepř celý
- sůl
- pepř
- 2 ks řapíkatý celer
- 200 g kachní vnitřnosti
- 1 pl máslo
- 2 ks stroužky česneku
- 200 ml smetana ke šlehání
- 1 pinch muškátový oříšek
- 1 hrst Petrželka
Nejnovější letáky
Postup
Rozpalte hrnec, vložte do něj nasekaný skelet z kachny a překrájenou kořenovou zeleninu a opečte všechno ze všech stran. Přidejte rozpůlenou cibuli a koření, po chvilce zalijte 2,5 litry studené vody a osolte. Přiveďte k varu, přidejte odřezky z řapíkatého celeru a petrželku a ztlumte. Pomalu táhněte 3–4 hodiny, postupně seberte tuk. po 2 hodinách přidejte omyté drůbky.
Mezitím udělejte nudle. Z mouky a vajec vypracujte tužší pružné těsto. Ja si připravil špenátové že jsem přilil ještě rozmixovaný špenát s olejem a vpracoval do těsta. Těsto přikryjte utěrkou a nechte alespoň 15 minut odpočívat. Pak vyválejte na pomoučněné ploše dvě velmi tenké placky a nakrajejte. Rozložte je i s drobky na utěrku a odložte.
V pánvi rozehřejte máslo a do něj přisypte hladkou mouku. Připravte si zásmažku.
Vývar slijte, na připravenou vychladlou zasmašku a vše dobře rozmíchejte aby nebyli hrudky. skelet oberte, drůbky nakrájejte a vše vraťte do vývaru. Přiveďte k varu, . Přilijte smetanu, ochuťte muškátovým oříškem, česnekem, solí a pepřem. Vložte nakrájenou zeleninu a uvařené nudle. Nechte přejít varem, ochutnejte, případně dochuťte a vmíchejte nasekanou petrželku.
Ja jsem ještě připravil játrové knedlíčky z kachní játry, kdy se pomletá játra spojila s vejcem a trochou strouhanky. dochutila se soli, pepřem, česnekem a majoránkou vše jsem uvařil ve vývaru a poté použil jako vložku v polévce.