INZERCE

Jihočeská bramboračka

Jihočeská bramboračka je tradiční česká polévka, která si získala srdce mnoha Čechů svou výraznou chutí a bohatým obsahem zeleniny a koření. Ideální na chladné dny, kdy zahřeje nejen tělo, ale i duši.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 velké brambory Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • mrkve Přidáno do
  • 50 g uzeného masa Přidáno do
  • 50 g sušených húb Přidáno do
  • Petrželka Přidáno do
  • Majoránka Přidáno do
  • kmín Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • 2 Lžíce mouky Přidáno do
  • 50 g sádla Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Uzené maso nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody.

2. Krok

Sušené houby namočíme do vlažné vody.

3. Krok

Na sádle osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek.

4. Krok

Když je cibule zlatavá, přidáme nastrouhanou mrkev a nakrájené brambory. Vše osmažíme.

5. Krok

Směs zeleninu přidáme do hrnce k masu.

6. Krok

Přidáme namočené a nakrájené houby. Dusíme cca 30 minut.

7. Krok

Kvůli vazbě můžeme přidat trochu vody rozmíchané s moukou.

8. Krok

Osolíme, okořeníme a přidáme nasekanou petrželku.

9. Krok

Polévku necháme ještě chvíli povařit.

10. Krok

Před podáváním můžeme polévku posypat majoránkou a kmínem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty