Jihočeská bramboračka
Jihočeská bramboračka je tradiční česká polévka, která si získala srdce mnoha Čechů svou výraznou chutí a bohatým obsahem zeleniny a koření. Ideální na chladné dny, kdy zahřeje nejen tělo, ale i duši.
Ingredience
- 4 velké brambory
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- mrkve
- 50 g uzeného masa
- 50 g sušených húb
- Petrželka
- Majoránka
- kmín
- sůl
- pepř
- 2 Lžíce mouky
- 50 g sádla
Nejnovější letáky
Postup
Uzené maso nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody.
Sušené houby namočíme do vlažné vody.
Na sádle osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek.
Když je cibule zlatavá, přidáme nastrouhanou mrkev a nakrájené brambory. Vše osmažíme.
Směs zeleninu přidáme do hrnce k masu.
Přidáme namočené a nakrájené houby. Dusíme cca 30 minut.
Kvůli vazbě můžeme přidat trochu vody rozmíchané s moukou.
Osolíme, okořeníme a přidáme nasekanou petrželku.
Polévku necháme ještě chvíli povařit.
Před podáváním můžeme polévku posypat majoránkou a kmínem.