INZERCE

Jihočeská bramboračka

Jihočeská bramboračka je tradiční česká polévka, která si získala srdce mnoha Čechů svou výraznou chutí a bohatým obsahem zeleniny a koření. Ideální na chladné dny, kdy zahřeje nejen tělo, ale i duši.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 velké brambory Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • mrkve Přidáno do
  • 50 g uzeného masa Přidáno do
  • 50 g sušených húb Přidáno do
  • Petrželka Přidáno do
  • Majoránka Přidáno do
  • kmín Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • 2 Lžíce mouky Přidáno do
  • 50 g sádla Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Uzené maso nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody.

2. Krok

Sušené houby namočíme do vlažné vody.

3. Krok

Na sádle osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek.

4. Krok

Když je cibule zlatavá, přidáme nastrouhanou mrkev a nakrájené brambory. Vše osmažíme.

INZERCE
5. Krok

Směs zeleninu přidáme do hrnce k masu.

6. Krok

Přidáme namočené a nakrájené houby. Dusíme cca 30 minut.

7. Krok

Kvůli vazbě můžeme přidat trochu vody rozmíchané s moukou.

8. Krok

Osolíme, okořeníme a přidáme nasekanou petrželku.

INZERCE
9. Krok

Polévku necháme ještě chvíli povařit.

10. Krok

Před podáváním můžeme polévku posypat majoránkou a kmínem.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1409 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Jihočeská bramboračka

Jihočeská bramboračka je tradiční česká polévka, která si získala srdce mnoha Čechů svou výraznou chutí a bohatým obsahem zeleniny a koření. Ideální na chladné dny, kdy zahřeje nejen tělo, ale i duši.

90
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Uzené maso nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody.

2. Krok

Sušené houby namočíme do vlažné vody.

3. Krok

Na sádle osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek.

4. Krok

Když je cibule zlatavá, přidáme nastrouhanou mrkev a nakrájené brambory. Vše osmažíme.

5. Krok

Směs zeleninu přidáme do hrnce k masu.

6. Krok

Přidáme namočené a nakrájené houby. Dusíme cca 30 minut.

7. Krok

Kvůli vazbě můžeme přidat trochu vody rozmíchané s moukou.

8. Krok

Osolíme, okořeníme a přidáme nasekanou petrželku.

9. Krok

Polévku necháme ještě chvíli povařit.

10. Krok

Před podáváním můžeme polévku posypat majoránkou a kmínem.

Ingredience
4 velké
brambory
1
cibule
2 stroužky
česneku
mrkve
50 g
uzeného masa
50 g
sušených húb
Petrželka
Majoránka
kmín
sůl
pepř
2 Lžíce
mouky
50 g
sádla