INZERCE

Zdroj: Pixabay

Jak připravit dokonalý klasický sendvič s vejcem a majonézou

Dopřejte si rychlý, slaný a krémový sendvič s vaječnou majonézou. Tento sendvič je připraven pouze z několika klíčových ingrediencí a je ideální volbou pro snídani nebo oběd. Obsahuje plnohodnotný proteinový punc z vajec a lahodnou krémovitost z majonézy, která vám jistě rozzáří den.

INZERCE

Ingredience

porce
2

Pro náplň:

  • 4 Vejce Přidáno do
  • 14 šálek majonéza Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • mletý černý pepř podle chuti Přidáno do
  • 12 čajová lžička Hořčičná omáčka Přidáno do
  • 1 polévková lžíce Nasekaná čerstvá nebo sušená petržel Přidáno do

Pro sendvič:

  • 4 plátky chleba Přidáno do
  • 2 Listy hlávkového salátu (nepovinné) Přidáno do
  • Další majonéza na potírání Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

20 min.
1. Krok

Nejprve vařte vejce v osolené vroucí vodě asi 10 minut natvrdo. Po uvaření je stáhněte z ohně, zchlaďte, oloupejte a nakrájejte nadrobno.

2. Krok

V míse smíchejte nakrájená vejce, majonézu, sůl, černý pepř, hořčičnou omáčku a petrželku. Dobře je promíchejte, dokud nezískáte rovnoměrnou krémovou strukturu.

3. Krok

Každý krajíc chleba potřete tenkou vrstvou majonézy.

4. Krok

Listy salátu (pokud je používáte) rovnoměrně rozdělte na dva plátky chleba.

INZERCE
5. Krok

Na salát rovnoměrně rozetřete vaječnou majonézovou náplň.

6. Krok

Přikryjte zbylými dvěma plátky chleba.

7. Krok

Každý sendvič rozkrojte na polovinu a ihned podávejte nebo si je zabalte na pozdější svačinu.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Tammers

Jak připravit dokonalý klasický sendvič s vejcem a majonézou

Dopřejte si rychlý, slaný a krémový sendvič s vaječnou majonézou. Tento sendvič je připraven pouze z několika klíčových ingrediencí a je ideální volbou pro snídani nebo oběd. Obsahuje plnohodnotný proteinový punc z vajec a lahodnou krémovitost z majonézy, která vám jistě rozzáří den.

20
Zápis
2
Počet porcí
Postup
1. Krok

Nejprve vařte vejce v osolené vroucí vodě asi 10 minut natvrdo. Po uvaření je stáhněte z ohně, zchlaďte, oloupejte a nakrájejte nadrobno.

2. Krok

V míse smíchejte nakrájená vejce, majonézu, sůl, černý pepř, hořčičnou omáčku a petrželku. Dobře je promíchejte, dokud nezískáte rovnoměrnou krémovou strukturu.

3. Krok

Každý krajíc chleba potřete tenkou vrstvou majonézy.

4. Krok

Listy salátu (pokud je používáte) rovnoměrně rozdělte na dva plátky chleba.

5. Krok

Na salát rovnoměrně rozetřete vaječnou majonézovou náplň.

6. Krok

Přikryjte zbylými dvěma plátky chleba.

7. Krok

Každý sendvič rozkrojte na polovinu a ihned podávejte nebo si je zabalte na pozdější svačinu.

Ingredience
Pro náplň:
4
Vejce
14 šálek
majonéza
sůl
mletý černý pepř podle chuti
12 čajová lžička
Hořčičná omáčka
1 polévková lžíce
Nasekaná čerstvá nebo sušená petržel
Pro sendvič:
4 plátky
chleba
2
Listy hlávkového salátu (nepovinné)
Další majonéza na potírání