INZERCE
Zdroj: Pixabay
Jahodové kynuté knedlíky, nadýchané a voňavé
Připravte si tento skvělý recept na jahodové kynuté knedlíky. Je to skvělý způsob, jak využít svěží jahody a zároveň si dopřát chutný sladký oběd. Zdobte podle chuti - tvarohem, moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 500 g hladké mouky
- 50 g krystalový cukr
- 1 vejce
- 150 ml mléka
- 20 g čerstvého droždí
- 1⁄2 špetky soli
- 200 g čerstvé jahody
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, vejce, mléko, droždí a sůl. Těsto nechte kynout na teplém místě po dobu 30 minut.
2. Krok
Poté přidejte nakrájené jahody a těsto důkladně promíchejte.
3. Krok
Těsto nechte dalších 30 minut kynout.
4. Krok
Připravte si vařící vodu s octem a vytvořte knedlíky z těsta a plňte jahodami.
5. Krok
Knedlíky vařte ve vroucí vodě po dobu 15-20 minut.