INZERCE
Zdroj: pixelshot from Canva
Hovězí žebra
Hovězí žebra jsou chutné a šťavnaté kousky masa, které se získávají z hrudní kosti u skotu a jsou oblíbeným pokrmem v mnoha kuchyních po celém světě.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg hovězích žebírek
- 2 The Onion nakrájené na kolečka
- 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 2 Lžíce olivového oleje
- 2 Lžíce kořenové zeleniny
- 2 Lžíce rajčatového protlaku
- 2 Lžíce Hořčice
- 2 Lžíce medu
- 1 Pohár vody
- sůl
- pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Troubu předehřejeme na cca 180 °C.
2. Krok
V pánvi na středním ohni rozehřejeme olivový olej a orestujeme cibuli a česnek. Přidáme kořenovou zeleninu a restujeme další cca 5 minut.
3. Krok
Do směsi přidáme hořčici, med a rajčatový protlak a vše smícháme.
4. Krok
V této směsi obalíme žebra.
5. Krok
Položíme žebra do pekáče a přidáme vodu. Zakryjeme a pečeme v troubě po dobu 1,5 - 2 hodin, dokud nejsou měkká.
6. Krok
Při servírování přidáme sůl a pepř podle chuti a podáváme s pečenými brambory nebo rýží.