INZERCE

Zdroj: pixelshot from Canva

Hovězí žebra

Hovězí žebra jsou chutné a šťavnaté kousky masa, které se získávají z hrudní kosti u skotu a jsou oblíbeným pokrmem v mnoha kuchyních po celém světě.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg hovězích žebírek Přidáno do
  • 2 The Onion nakrájené na kolečka Přidáno do
  • 4 stroužky česneku nakrájené na plátky Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 2 Lžíce kořenové zeleniny Přidáno do
  • 2 Lžíce rajčatového protlaku Přidáno do
  • 2 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 2 Lžíce medu Přidáno do
  • 1 Pohár vody Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Troubu předehřejeme na cca 180 °C.

2. Krok

V pánvi na středním ohni rozehřejeme olivový olej a orestujeme cibuli a česnek. Přidáme kořenovou zeleninu a restujeme další cca 5 minut.

3. Krok

Do směsi přidáme hořčici, med a rajčatový protlak a vše smícháme.

4. Krok

V této směsi obalíme žebra.

5. Krok

Položíme žebra do pekáče a přidáme vodu. Zakryjeme a pečeme v troubě po dobu 1,5 - 2 hodin, dokud nejsou měkká.

6. Krok

Při servírování přidáme sůl a pepř podle chuti a podáváme s pečenými brambory nebo rýží.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty