INZERCE

Fazolová polévka

Jak se připravuje tradiční fazolová polévka s uzeným masem? Je to snadné.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 450 g balení sušených fazolí navy Přidáno do
  • 7 šálků vody Přidáno do
  • 1 uzené vepřové žebro Přidáno do
  • 1 šálky šunky nakrájené na kostičky Přidáno do
  • 14 šálku mleté cibule Přidáno do
  • 12 lžičky soli Přidáno do
  • 1 špetka mletého černého pepře Přidáno do
  • 1 bobkový list Přidáno do
  • 12 šálku nakrájené mrkve Přidáno do
  • 12 šálku nakrájeného celeru Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Fazole propláchněte, přelijte do velkého hrnce a přidejte vodu. Přiveďte k varu a vařte 2 minuty; stáhněte z ohně, přikryjte a nechte 1 hodinu stát.

2. Krok

Přidejte úzené vepřové žebro, na kostičky nakrájenou šunku, cibuli, sůl, pepř a bobkový list. Přiveďte k varu; snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte, dokud fazole nezměknou, asi 1 hodinu a 15 minut.

3. Krok

Přidejte mrkev a celer; vařte do změknutí, asi 10 až 15 minut.

4. Krok

Vyjměte šunku s kostí z hrnce a položte ji na prkénko, dokud nevychladne natolik, aby se s ní dalo manipulovat. Z kostí odstraňte veškeré maso a nakrájejte je na kousky velikosti sousta; vmíchejte je do polévky, dokud se nezahřejí.

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1409 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image KatarinaVerz

Fazolová polévka

Jak se připravuje tradiční fazolová polévka s uzeným masem? Je to snadné.

90
Zápis
6
Počet porcí
Postup
1. Krok

Fazole propláchněte, přelijte do velkého hrnce a přidejte vodu. Přiveďte k varu a vařte 2 minuty; stáhněte z ohně, přikryjte a nechte 1 hodinu stát.

2. Krok

Přidejte úzené vepřové žebro, na kostičky nakrájenou šunku, cibuli, sůl, pepř a bobkový list. Přiveďte k varu; snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte, dokud fazole nezměknou, asi 1 hodinu a 15 minut.

3. Krok

Přidejte mrkev a celer; vařte do změknutí, asi 10 až 15 minut.

4. Krok

Vyjměte šunku s kostí z hrnce a položte ji na prkénko, dokud nevychladne natolik, aby se s ní dalo manipulovat. Z kostí odstraňte veškeré maso a nakrájejte je na kousky velikosti sousta; vmíchejte je do polévky, dokud se nezahřejí.

Ingredience
450 g
balení sušených fazolí navy
7
šálků vody
1
uzené vepřové žebro
1 šálky
šunky nakrájené na kostičky
14
šálku mleté cibule
12
lžičky soli
1
špetka mletého černého pepře
1
bobkový list
12
šálku nakrájené mrkve
12
šálku nakrájeného celeru