INZERCE
Fazolová polévka
Jak se připravuje tradiční fazolová polévka s uzeným masem? Je to snadné.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 450 g balení sušených fazolí navy
- 7 šálků vody
- 1 uzené vepřové žebro
- 1 šálky šunky nakrájené na kostičky
- 1⁄4 šálku mleté cibule
- 1⁄2 lžičky soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- 1 bobkový list
- 1⁄2 šálku nakrájené mrkve
- 1⁄2 šálku nakrájeného celeru
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Fazole propláchněte, přelijte do velkého hrnce a přidejte vodu. Přiveďte k varu a vařte 2 minuty; stáhněte z ohně, přikryjte a nechte 1 hodinu stát.
2. Krok
Přidejte úzené vepřové žebro, na kostičky nakrájenou šunku, cibuli, sůl, pepř a bobkový list. Přiveďte k varu; snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte, dokud fazole nezměknou, asi 1 hodinu a 15 minut.
3. Krok
Přidejte mrkev a celer; vařte do změknutí, asi 10 až 15 minut.
4. Krok
Vyjměte šunku s kostí z hrnce a položte ji na prkénko, dokud nevychladne natolik, aby se s ní dalo manipulovat. Z kostí odstraňte veškeré maso a nakrájejte je na kousky velikosti sousta; vmíchejte je do polévky, dokud se nezahřejí.