INZERCE
Dýňový cheesecake se smetanovou polevou

Dýňový cheesecake se smetanovou polevou

Tento jsem dělala už dávno, ale chuťově byl úžasný. Možná byste neřekli, ale dýně se hodí i do takového dezertu.

INZERCE

Ingredience

porce
16

Tělo

  • Můžeme také použít klasický z sušenek máslo Přidáno do
  • 170 g ovesných vloček Přidáno do
  • 80 g vlašské ořechy Přidáno do
  • 1 ks vejce Přidáno do
  • 100 g máslo Přidáno do
  • 3 cukr/med Přidáno do

Krém

  • 500 g Jemného tvarohu Přidáno do
  • 250 g máslo Přidáno do
  • 400 g Pyré z dýně hokkaido Přidáno do
  • 4 polévková lžíce cukr/med Přidáno do
  • 3 vejce Přidáno do
  • 2 pl Hladká špaldová mouka Přidáno do
  • 2 čajová lžička skořice Přidáno do
  • 12 čajová lžička mletý zázvor Přidáno do

Ostatní

  • 100 g zakysaná smetana Přidáno do
  • 1 balení vanilkový cukr Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

70 min.
1. Krok

Nejprve si rozmícháme vlašské ořechy a ovesné vločky. Ty smícháme s vejcem, roztaveným máslem a medem. Připravenou směs utlačíme na dno dortové formy (průměr 24cm) vystlané pečicím papírem (pouze na dně).

2. Krok

Propícháme vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 10 minut.

3. Krok

Krém připravíme mícháním tvarohu, pomazánkového másla a dýňového pyré. Do této směsi postupně přidáváme vejce a vždy promixujeme. Následně přidáme mouku, sladidlo, koření a všechno společně promícháme (případně promixujeme ručním mixérem).

4. Krok

Krém nalijeme na připravený korpus a dáme péct do trouby předehřáté na 150 stupňů přibližně 1 hodinu. Na dno trouby vložíme plech s vodou. Po upečení se může cheesecake uprostřed jemně třást. Necháme ho v vypnuté troubě ještě alespoň půl hodinky postupně vychladnout.

INZERCE
5. Krok

Po vychladnutí ho potřeme kyselou smetanou, kterou dosladíme vanilkovým cukrem.

6. Krok

Ozdobíme podle vlastní fantazie a dáme do lednice, nejlépe přes noc.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image in_inthekitchen

Dýňový cheesecake se smetanovou polevou

Tento jsem dělala už dávno, ale chuťově byl úžasný. Možná byste neřekli, ale dýně se hodí i do takového dezertu.

70
Zápis
16
Počet porcí
Postup
1. Krok

Nejprve si rozmícháme vlašské ořechy a ovesné vločky. Ty smícháme s vejcem, roztaveným máslem a medem. Připravenou směs utlačíme na dno dortové formy (průměr 24cm) vystlané pečicím papírem (pouze na dně).

2. Krok

Propícháme vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 10 minut.

3. Krok

Krém připravíme mícháním tvarohu, pomazánkového másla a dýňového pyré. Do této směsi postupně přidáváme vejce a vždy promixujeme. Následně přidáme mouku, sladidlo, koření a všechno společně promícháme (případně promixujeme ručním mixérem).

4. Krok

Krém nalijeme na připravený korpus a dáme péct do trouby předehřáté na 150 stupňů přibližně 1 hodinu. Na dno trouby vložíme plech s vodou. Po upečení se může cheesecake uprostřed jemně třást. Necháme ho v vypnuté troubě ještě alespoň půl hodinky postupně vychladnout.

5. Krok

Po vychladnutí ho potřeme kyselou smetanou, kterou dosladíme vanilkovým cukrem.

6. Krok

Ozdobíme podle vlastní fantazie a dáme do lednice, nejlépe přes noc.

Ingredience
Tělo
Můžeme také použít klasický z sušenek máslo
170 g
ovesných vloček
80 g
vlašské ořechy
1 ks
vejce
100 g
máslo
3
cukr/med
Krém
500 g
Jemného tvarohu
250 g
máslo
400 g
Pyré z dýně hokkaido
4 polévková lžíce
cukr/med
3
vejce
2 pl
Hladká špaldová mouka
2 čajová lžička
skořice
12 čajová lžička
mletý zázvor
Ostatní
100 g
zakysaná smetana
1 balení
vanilkový cukr