:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/-8QYKg0uTsCvqa8LpAUW/54ce534eb0d92ebfcb03319c40f60b.jpeg)
Dýňový cheesecake se smetanovou polevou
Tento jsem dělala už dávno, ale chuťově byl úžasný. Možná byste neřekli, ale dýně se hodí i do takového dezertu.
Ingredience
Tělo
- Můžeme také použít klasický z sušenek máslo
- 170 g ovesných vloček
- 80 g vlašské ořechy
- 1 ks vejce
- 100 g máslo
- 3 cukr/med
Krém
- 500 g Jemného tvarohu
- 250 g máslo
- 400 g Pyré z dýně hokkaido
- 4 polévková lžíce cukr/med
- 3 vejce
- 2 pl Hladká špaldová mouka
- 2 čajová lžička skořice
- 1⁄2 čajová lžička mletý zázvor
Ostatní
- 100 g zakysaná smetana
- 1 balení vanilkový cukr
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Nejprve si rozmícháme vlašské ořechy a ovesné vločky. Ty smícháme s vejcem, roztaveným máslem a medem. Připravenou směs utlačíme na dno dortové formy (průměr 24cm) vystlané pečicím papírem (pouze na dně).
Propícháme vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 10 minut.
Krém připravíme mícháním tvarohu, pomazánkového másla a dýňového pyré. Do této směsi postupně přidáváme vejce a vždy promixujeme. Následně přidáme mouku, sladidlo, koření a všechno společně promícháme (případně promixujeme ručním mixérem).
Krém nalijeme na připravený korpus a dáme péct do trouby předehřáté na 150 stupňů přibližně 1 hodinu. Na dno trouby vložíme plech s vodou. Po upečení se může cheesecake uprostřed jemně třást. Necháme ho v vypnuté troubě ještě alespoň půl hodinky postupně vychladnout.
Po vychladnutí ho potřeme kyselou smetanou, kterou dosladíme vanilkovým cukrem.
Ozdobíme podle vlastní fantazie a dáme do lednice, nejlépe přes noc.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Dýňový cheesecake se smetanovou polevou
Tento jsem dělala už dávno, ale chuťově byl úžasný. Možná byste neřekli, ale dýně se hodí i do takového dezertu.
Nejprve si rozmícháme vlašské ořechy a ovesné vločky. Ty smícháme s vejcem, roztaveným máslem a medem. Připravenou směs utlačíme na dno dortové formy (průměr 24cm) vystlané pečicím papírem (pouze na dně).
Propícháme vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 10 minut.
Krém připravíme mícháním tvarohu, pomazánkového másla a dýňového pyré. Do této směsi postupně přidáváme vejce a vždy promixujeme. Následně přidáme mouku, sladidlo, koření a všechno společně promícháme (případně promixujeme ručním mixérem).
Krém nalijeme na připravený korpus a dáme péct do trouby předehřáté na 150 stupňů přibližně 1 hodinu. Na dno trouby vložíme plech s vodou. Po upečení se může cheesecake uprostřed jemně třást. Necháme ho v vypnuté troubě ještě alespoň půl hodinky postupně vychladnout.
Po vychladnutí ho potřeme kyselou smetanou, kterou dosladíme vanilkovým cukrem.
Ozdobíme podle vlastní fantazie a dáme do lednice, nejlépe přes noc.
Jak jste tento recept připravili?