Dýňové máslo
Dýňové máslo je oblíbený podzimní recept, který je skvělý do dortů, koláčů, na toast nebo dokonce jako příloha k hlavním jídlům. Je plný vitamínů a je jednoduché na přípravu.
Ingredience
- 1 ks dýně
- 1 lžička skořice
- 1⁄2 lžička muškátový oříšek
- 1⁄2 lžička zázvor
- 1⁄4 lžička Hřebíček
- 2 Lžíce Med
Nejnovější letáky
Postup
Dýni oloupejte, vyjměte semena a nakrájejte na malé kousky.
Vložte kousky dýně do středně velkého kastrolu a přidejte skořici, muškátový oříšek, zázvor, hřebíček a med.
Přiveďte k varu, pak oheň snížte a nechte to běžet asi 30 minut, nebo dokud dýně nebude měkká.
Smixujte dýni a koření na hladkou konzistenci (buď přímo v kastrole pomocí ponorného mixéru, nebo v mixéru a poté vrátíte do kastrolu).
Vařte na nízkém ohni dalších 15 minut, dokud se máslo nezredukuje na požadovanou konzistenci.
Dýňové máslo nechte vychladnout a poté ho uložte do nádob a skladujte v lednici. Dýňové máslo lze konzumovat až po 1 hodině chlazení.