INZERCE

Dýňové máslo

Dýňové máslo je oblíbený podzimní recept, který je skvělý do dortů, koláčů, na toast nebo dokonce jako příloha k hlavním jídlům. Je plný vitamínů a je jednoduché na přípravu.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 1 ks dýně Přidáno do
  • 1 lžička skořice Přidáno do
  • 12 lžička muškátový oříšek Přidáno do
  • 12 lžička zázvor Přidáno do
  • 14 lžička Hřebíček Přidáno do
  • 2 Lžíce Med Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Dýni oloupejte, vyjměte semena a nakrájejte na malé kousky.

2. Krok

Vložte kousky dýně do středně velkého kastrolu a přidejte skořici, muškátový oříšek, zázvor, hřebíček a med.

3. Krok

Přiveďte k varu, pak oheň snížte a nechte to běžet asi 30 minut, nebo dokud dýně nebude měkká.

4. Krok

Smixujte dýni a koření na hladkou konzistenci (buď přímo v kastrole pomocí ponorného mixéru, nebo v mixéru a poté vrátíte do kastrolu).

INZERCE
5. Krok

Vařte na nízkém ohni dalších 15 minut, dokud se máslo nezredukuje na požadovanou konzistenci.

6. Krok

Dýňové máslo nechte vychladnout a poté ho uložte do nádob a skladujte v lednici. Dýňové máslo lze konzumovat až po 1 hodině chlazení.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

562 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1411 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Dýňové máslo

Dýňové máslo je oblíbený podzimní recept, který je skvělý do dortů, koláčů, na toast nebo dokonce jako příloha k hlavním jídlům. Je plný vitamínů a je jednoduché na přípravu.

60
Zápis
10
Počet porcí
Postup
1. Krok

Dýni oloupejte, vyjměte semena a nakrájejte na malé kousky.

2. Krok

Vložte kousky dýně do středně velkého kastrolu a přidejte skořici, muškátový oříšek, zázvor, hřebíček a med.

3. Krok

Přiveďte k varu, pak oheň snížte a nechte to běžet asi 30 minut, nebo dokud dýně nebude měkká.

4. Krok

Smixujte dýni a koření na hladkou konzistenci (buď přímo v kastrole pomocí ponorného mixéru, nebo v mixéru a poté vrátíte do kastrolu).

5. Krok

Vařte na nízkém ohni dalších 15 minut, dokud se máslo nezredukuje na požadovanou konzistenci.

6. Krok

Dýňové máslo nechte vychladnout a poté ho uložte do nádob a skladujte v lednici. Dýňové máslo lze konzumovat až po 1 hodině chlazení.

Ingredience
1 ks
dýně
1 lžička
skořice
12 lžička
muškátový oříšek
12 lžička
zázvor
14 lžička
Hřebíček
2 Lžíce
Med