INZERCE
Zdroj: Facebook - Jedlo je krásne
Drstková polévka z hlivy
Základem polévky je hliva, proto se nazývá falešná dršťková polévka. Skvěle se hodí k chladnému podzimnímu počasí.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 250 g hliva
- 3 ks brambory
- 1 ks cibule
- 1 ks stroužky česneku
- 1 kl kmín
- 2 pl hladká mouka
- 1 l zeleninový vývar nebo bujón
- 1 pl Najemno nasekaná petrželová nať
- 1 pl mletá paprika - sladká
- slunečnicový olej nebo mast
- sůl a pepř
- sušená majoránka
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
35 min.
1. Krok
Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme.
2. Krok
Cibuli restujeme na tuku do sklovitosti. Přidáme nakrájený smíšenec a stroužek česneku. Restujeme přibližně 5 minut. Potom přidáme papriku, nakrájené brambory na kostičky a koření. Dochutíme podle potřeby a restujeme dalších 5 minut.
3. Krok
Vše smícháme a zalijeme buď houbovým nebo zeleninovým vývarem. Pokud chceme polévku hustější, můžeme ji zahuštit nastrouhaným bramborem nebo hladkou moukou. Polévku vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
4. Krok
Na závěr přidáme nasekanou petrželovou nať a sušený majorán.