:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/5tzChB0ApTvHD1-mn0w2/83aab3744df01805a0fc20e05ddc68.jpeg)
Zdroj: Freepik
Dokonalá snadná medová pečená mrkev
Tato klasická příloha je u mě doma vždycky hitem.
Ingredience
- 1 lb Z mrkve
- 2 pl olivového oleje
- 2 pl medu
- sůl
- Černý pepř podle chuti
- 2 pl Nasekaná čerstvá petrželová nať
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Nejprve si předehřejte troubu na 200 °C (400 stupňů F). To je ideální teplota, aby se mrkev krásně vybarvila a byla křehká.
Oloupejte mrkev a rovnoměrně ji nakrájejte na dvoucentimetrové kousky. Stejná velikost zajistí rovnoměrné vaření.
V míse smíchejte mrkev, olivový olej, med, sůl a pepř. Doporučujeme míchat rukama, aby se mrkev pořádně obalila.
Obalenou mrkev rovnoměrně rozprostřete na plech. Dbejte na to, abyste plech nepřeplnili; mezi jednotlivými kousky by měl být prostor, aby byly pěkně rovnoměrně upečené.
Mrkev pečte v předehřáté troubě 25 až 30 minut, přičemž v polovině pečení ji otevřete a otočte, aby byla rovnoměrně propečená. Měly by být zlatavé a lehce zkaramelizované.
Nakonec ozdobte pečenou mrkev čerstvě nasekanou petrželkou, která dodá mrkvi barvu a chuť.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Dokonalá snadná medová pečená mrkev
Tato klasická příloha je u mě doma vždycky hitem.
Nejprve si předehřejte troubu na 200 °C (400 stupňů F). To je ideální teplota, aby se mrkev krásně vybarvila a byla křehká.
Oloupejte mrkev a rovnoměrně ji nakrájejte na dvoucentimetrové kousky. Stejná velikost zajistí rovnoměrné vaření.
V míse smíchejte mrkev, olivový olej, med, sůl a pepř. Doporučujeme míchat rukama, aby se mrkev pořádně obalila.
Obalenou mrkev rovnoměrně rozprostřete na plech. Dbejte na to, abyste plech nepřeplnili; mezi jednotlivými kousky by měl být prostor, aby byly pěkně rovnoměrně upečené.
Mrkev pečte v předehřáté troubě 25 až 30 minut, přičemž v polovině pečení ji otevřete a otočte, aby byla rovnoměrně propečená. Měly by být zlatavé a lehce zkaramelizované.
Nakonec ozdobte pečenou mrkev čerstvě nasekanou petrželkou, která dodá mrkvi barvu a chuť.
Jak jste tento recept připravili?