INZERCE

Zdroj: Freepik

Dokonalá snadná medová pečená mrkev

Tato klasická příloha je u mě doma vždycky hitem.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 lb Z mrkve Přidáno do
  • 2 pl olivového oleje Přidáno do
  • 2 pl medu Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • Černý pepř podle chuti Přidáno do
  • 2 pl Nasekaná čerstvá petrželová nať Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

35 min.
1. Krok

Nejprve si předehřejte troubu na 200 °C (400 stupňů F). To je ideální teplota, aby se mrkev krásně vybarvila a byla křehká.

2. Krok

Oloupejte mrkev a rovnoměrně ji nakrájejte na dvoucentimetrové kousky. Stejná velikost zajistí rovnoměrné vaření.

3. Krok

V míse smíchejte mrkev, olivový olej, med, sůl a pepř. Doporučujeme míchat rukama, aby se mrkev pořádně obalila.

4. Krok

Obalenou mrkev rovnoměrně rozprostřete na plech. Dbejte na to, abyste plech nepřeplnili; mezi jednotlivými kousky by měl být prostor, aby byly pěkně rovnoměrně upečené.

INZERCE
5. Krok

Mrkev pečte v předehřáté troubě 25 až 30 minut, přičemž v polovině pečení ji otevřete a otočte, aby byla rovnoměrně propečená. Měly by být zlatavé a lehce zkaramelizované.

6. Krok

Nakonec ozdobte pečenou mrkev čerstvě nasekanou petrželkou, která dodá mrkvi barvu a chuť.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

562 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1411 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Tammers

Dokonalá snadná medová pečená mrkev

Tato klasická příloha je u mě doma vždycky hitem.

35
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Nejprve si předehřejte troubu na 200 °C (400 stupňů F). To je ideální teplota, aby se mrkev krásně vybarvila a byla křehká.

2. Krok

Oloupejte mrkev a rovnoměrně ji nakrájejte na dvoucentimetrové kousky. Stejná velikost zajistí rovnoměrné vaření.

3. Krok

V míse smíchejte mrkev, olivový olej, med, sůl a pepř. Doporučujeme míchat rukama, aby se mrkev pořádně obalila.

4. Krok

Obalenou mrkev rovnoměrně rozprostřete na plech. Dbejte na to, abyste plech nepřeplnili; mezi jednotlivými kousky by měl být prostor, aby byly pěkně rovnoměrně upečené.

5. Krok

Mrkev pečte v předehřáté troubě 25 až 30 minut, přičemž v polovině pečení ji otevřete a otočte, aby byla rovnoměrně propečená. Měly by být zlatavé a lehce zkaramelizované.

6. Krok

Nakonec ozdobte pečenou mrkev čerstvě nasekanou petrželkou, která dodá mrkvi barvu a chuť.

Ingredience
1 lb
Z mrkve
2 pl
olivového oleje
2 pl
medu
sůl
Černý pepř podle chuti
2 pl
Nasekaná čerstvá petrželová nať