INZERCE

Zdroj: Dietmar Rauscher for Alamy Stock

Divoké vepřové koleno s omáčkou

Delikátní divoké vepřové koleno, pomalu pečené, dokud není měkké a šťavnaté. Toto robustní a těšící se jídlo je ideální pro chladné zimní večery a speciální příležitosti.

INZERCE

Ingredience

porce
6

Pro divočí vepřové stehno

  • 1 Kus Kýta divočáka (cca. 2-2,5 kg) Přidáno do
  • 2 KL olivový olej Přidáno do
  • 3 zvazek Rozmarýn Přidáno do
  • 5 stroučky Česnek (nakrájený na plátky) Přidáno do
  • 1 KL sůl Přidáno do
  • 1 KL pepř Přidáno do

Pro omáčku

  • 1 Hrnek červené víno Přidáno do
  • 1 Hrnek Hovězí vývar Přidáno do
  • 1 KL med Přidáno do
  • 1 KL Dijonská hořčice Přidáno do
  • 2 KL Nasekaný čerstvý tymián Přidáno do
  • 2 KL Kukuřičný škrob (volitelné, pro zahuštění) Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Pro recept na divočáčí kýtu nejdříve předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.

2. Krok

Potřete divočákovou kýtu olivovým olejem, solí a pepřem. Přidejte větvičky rozmarýnu a nakrájené stroužky česneku.

3. Krok

Pečte stehno v předehřáté troubě asi 30 minut, dokud není zbarvené a křupavé.

4. Krok

Mezitím si na sporáku připravte omáčku v pánvi. Kombinujte červené víno, vývar, med, dijonskou hořčici a nasekaný tymián a vše přiveďte k varu.

5. Krok

Po 30 minutách pečení, přelijte omáčkou kýtu a snižte teplotu trouby na 180 stupňů Celsia. Pokračujte v pečení a občas kýtu přelévejte omáčkou, dokud není měkká. To by mělo trvat další 2 až 2,5 hodiny.

6. Krok

Po opečení nechte divočáčí kytku 15 minut odpočívat než ji podáte.

7. Krok

Podávejte divočákovou kýtu se omáčkou a přílohami dle vašeho výběru. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty