Zdroj: Dietmar Rauscher for Alamy Stock
Divoké vepřové koleno s omáčkou
Delikátní divoké vepřové koleno, pomalu pečené, dokud není měkké a šťavnaté. Toto robustní a těšící se jídlo je ideální pro chladné zimní večery a speciální příležitosti.
Ingredience
Pro divočí vepřové stehno
- 1 Kus Kýta divočáka (cca. 2-2,5 kg)
- 2 KL olivový olej
- 3 zvazek Rozmarýn
- 5 stroučky Česnek (nakrájený na plátky)
- 1 KL sůl
- 1 KL pepř
Pro omáčku
- 1 Hrnek červené víno
- 1 Hrnek Hovězí vývar
- 1 KL med
- 1 KL Dijonská hořčice
- 2 KL Nasekaný čerstvý tymián
- 2 KL Kukuřičný škrob (volitelné, pro zahuštění)
Nejnovější letáky
Postup
Pro recept na divočáčí kýtu nejdříve předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
Potřete divočákovou kýtu olivovým olejem, solí a pepřem. Přidejte větvičky rozmarýnu a nakrájené stroužky česneku.
Pečte stehno v předehřáté troubě asi 30 minut, dokud není zbarvené a křupavé.
Mezitím si na sporáku připravte omáčku v pánvi. Kombinujte červené víno, vývar, med, dijonskou hořčici a nasekaný tymián a vše přiveďte k varu.
Po 30 minutách pečení, přelijte omáčkou kýtu a snižte teplotu trouby na 180 stupňů Celsia. Pokračujte v pečení a občas kýtu přelévejte omáčkou, dokud není měkká. To by mělo trvat další 2 až 2,5 hodiny.
Po opečení nechte divočáčí kytku 15 minut odpočívat než ji podáte.
Podávejte divočákovou kýtu se omáčkou a přílohami dle vašeho výběru. Dobrou chuť!