INZERCE

Chalupářský guláš

Chalupářský guláš je klasický český recept, kombinující kvalitní maso, zeleninu a koření v bohatém, výživném pokrmu, který se podává ideálně s knedlíkem. Tento recept vás provede krok za krokem přípravou chalupářského guláše.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g hovězího masa Přidáno do
  • 2 ks cibule Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 ks papriky (zelené i červené) Přidáno do
  • 1 ks rajčete Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 1 lžička mleté papriky Přidáno do
  • 1 lžička kmínu Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • 2 Lžíce sádla Přidáno do
  • 1 l vývaru Přidáno do
  • 500 g brambor Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

1) Cibuli nakrájíme najemno a omezíme na sádle dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájené maso a opečeme ze všech stran.

2. Krok

2) Přidáme na malé kousky nakrájenou papriku a rajče, osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, kmín, mletou papriku, sůl a pepř. Vše promícháme a necháme chvilku podusit.

3. Krok

3) Přidáme mouku, promícháme a zalijeme vývarem. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit. Když je maso měkké, přidáme oloupané a nakrájené brambory a dusíme do měkka.

4. Krok

4) Guláš podáváme s knedlíkem nebo chlebem.

5. Krok

Chalupářský vepřový guláš je také skvělou volbou!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2785 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1333 recepty