Chalupářský guláš
Chalupářský guláš je klasický český recept, kombinující kvalitní maso, zeleninu a koření v bohatém, výživném pokrmu, který se podává ideálně s knedlíkem. Tento recept vás provede krok za krokem přípravou chalupářského guláše.
Ingredience
- 500 g hovězího masa
- 2 ks cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 ks papriky (zelené i červené)
- 1 ks rajčete
- 2 Lžíce hladké mouky
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl, pepř
- 2 Lžíce sádla
- 1 l vývaru
- 500 g brambor
Nejnovější letáky
Postup
1) Cibuli nakrájíme najemno a omezíme na sádle dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájené maso a opečeme ze všech stran.
2) Přidáme na malé kousky nakrájenou papriku a rajče, osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, kmín, mletou papriku, sůl a pepř. Vše promícháme a necháme chvilku podusit.
3) Přidáme mouku, promícháme a zalijeme vývarem. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit. Když je maso měkké, přidáme oloupané a nakrájené brambory a dusíme do měkka.
4) Guláš podáváme s knedlíkem nebo chlebem.
Chalupářský vepřový guláš je také skvělou volbou!