Caesar salát recept
Recept na caesar salát je oblíbeným a ikonickým pokrmem, který se skládá z čerstvého ledového salátu, křupavých chlebových kostek, parmazánu a pikantní Caesar omáčky. Tento salát je známý pro svou kombinaci různých textur a chutí, které se skvěle doplňují a vytvářejí osvěžující a chutnou předkrmovou nebo hlavní jídlo.
Ingredience
- 1 hlava ledového salátu (romaine)
- 2 plátky bílého chleba
- 2 stroužky česneku
- 50 g parmazánu, nastrouhaného
- 4 ančovičky
- 2 Lžíce mayonézy
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 Lžíce citronové šťávy
- 1 lžička dijonské hořčice
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
ředehřejte troubu na 180°C. Chleba nakrájejte na kostičky a opečte jej v troubě, dokud nezíská zlatavou barvu a není křupavý. Nechte chlebové kostky vychladnout.
Ledový salát roztrhejte na menší kusy a umístěte do velké mísy.
Česnek rozmačkejte do pasty a přidejte k němu nastrouhaný parmazán, ančovičky, mayonézu, olivový olej, citronovou šťávu a dijonskou hořčici. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladká omáčka.
Omáčkou polejte ledový salát a důkladně promíchejte, aby byl salát rovnoměrně zakryt omáčkou.
Přidejte opečené chlebové kostky do salátu a opět promíchejte.
Salát dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.
Dresink na caesar salát a salát můžete podávat samotný nebo jako přílohu k masu nebo grilovaným pokrmům.