INZERCE

Bratislavská vepřová plec

Bratislavská vepřová plec je tradiční slovenské jídlo, které se skládá z pečené vepřové plece s kořením a zeleninou.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 112 kg vepřové plece s kostí s kůží nebo bez Přidáno do
  • podle preference Přidáno do
  • 2 lžičky soli Přidáno do
  • 1 lžička mletého černého pepře Přidáno do
  • 1 lžička mleté papriky Přidáno do
  • 12 lžičky majoránky Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • nasekané Přidáno do
  • 4 Lžíce oleje řepkový nebo slunečnicový Přidáno do
  • 4 středně velké brambory Přidáno do
  • 2 velké mrkve Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180°C . Vepřovou plec omyjte, osušte a pokud je potřeba, odstraňte přebytečný tuk.

2. Krok

V míse smíchejte sůl, mletý černý pepř, mletou papriku, majoránku a nasekaný česnek. Přidejte olej a promíchejte, abyste získali kořenící pastu.

3. Krok

Vepřovou plec potřete kořenící pastou ze všech stran. Pokud má plec kůži, můžete ji několikrát naříznout, aby koření proniklo do masa.

4. Krok

Vložte vepřovou plec do pekáče a přidejte nakrájenou zeleninu (brambory, mrkev a cibuli). Promíchejte zeleninu v pekáči, aby byla pokryta kořením z masa.

5. Krok

Přikryjte pekáč alobalovým nebo pečicím papírem a vložte do předehřáté trouby. Pečte asi 1,5 hodiny. Poté odstraňte alobal nebo pečicí papír a nechte maso a zeleninu získat zlatavou barvu a křupavou kůrčičku, což by mělo trvat dalších 30-45 minut. Během pečení maso a zeleninu několikrát přelijte šťávou z pekáče.

6. Krok

Jakmile je maso měkké a zelenina získá zlatavou barvu, vyjměte pekáč z trouby a nechte jídlo odpočinout asi 10 minut před podáváním.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty