INZERCE

Bouillabaisse

Bouillabaisse recept je tradiční francouzská rybí polévka pocházející z Marseille. Je plná různých druhů mořských plodů a dochucená aromatickými bylinkami a kořením. Tento recept nabízí skvělý zážitek z jídla pro milovníky mořských plodů.

INZERCE

Ingredience

porce
45
  • 1 kg různých druhů ryb a mořských plodů (treska, krevety mušle) Přidáno do
  • 1 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • cibule Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 plechovka rajčat Přidáno do
  • pomeranč Přidáno do
  • 1 lžička šafránu Přidáno do
  • 1 hrst nasekaných čerstvých bylinek (petržel, tymián fenykl) Přidáno do
  • 1 Lžíce pastisu (nepovinné) Přidáno do
  • 1 bageta na podávání Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Ryby a mořské plody očistěte, pokud je to potřeba. V pořádku jsou také už předem vyčištěné mořské plody.

2. Krok

V hrnci na olivovém oleji orestujte na kostičky nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.

3. Krok

Přidejte plechovku rajčat, pomerančovou kůru, šťávu z pomeranče a šafrán.

4. Krok

Přidejte nasekané bylinky a pastis, pokud používáte. Zahřívejte až do bodu varu.

5. Krok

Přidejte ryby a mořské plody, pokračujte v vaření na mírném ohni asi 20 minut, nebo dokud nejsou ryby a mořské plody hotové.

6. Krok

Podle potřeby osolte a opepřete. Bouillabaisse podávejte horkou s kousky bagety.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

515 recepty

Saláty

264 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2754 recepty

Droždí

242 recepty