Bouillabaisse
Bouillabaisse recept je tradiční francouzská rybí polévka pocházející z Marseille. Je plná různých druhů mořských plodů a dochucená aromatickými bylinkami a kořením. Tento recept nabízí skvělý zážitek z jídla pro milovníky mořských plodů.
Ingredience
- 1 kg různých druhů ryb a mořských plodů (treska, krevety mušle)
- 1 Lžíce olivového oleje
- cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 plechovka rajčat
- pomeranč
- 1 lžička šafránu
- 1 hrst nasekaných čerstvých bylinek (petržel, tymián fenykl)
- 1 Lžíce pastisu (nepovinné)
- 1 bageta na podávání
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Ryby a mořské plody očistěte, pokud je to potřeba. V pořádku jsou také už předem vyčištěné mořské plody.
V hrnci na olivovém oleji orestujte na kostičky nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.
Přidejte plechovku rajčat, pomerančovou kůru, šťávu z pomeranče a šafrán.
Přidejte nasekané bylinky a pastis, pokud používáte. Zahřívejte až do bodu varu.
Přidejte ryby a mořské plody, pokračujte v vaření na mírném ohni asi 20 minut, nebo dokud nejsou ryby a mořské plody hotové.
Podle potřeby osolte a opepřete. Bouillabaisse podávejte horkou s kousky bagety.