INZERCE

Zdroj: bhofack2 from Getty Images

Batátové hranolky

Chrumkavé batátové hranolky, které si můžete připravit velmi rychle a jednoduše. Jsou ideálním doplňkem k masu nebo různým vegetariánským pokrmům.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 ks Sladké brambory Přidáno do
  • 2 čl olivový olej Přidáno do
  • 1 čl citronová šťáva Přidáno do
  • 1 čl sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Předehřívání trouby - Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.

2. Krok

Příprava batátů - Batáty oloupeme a nakrájíme na hranolky. Dáváme je do velké mísy.

3. Krok

Příprava marinády - Ve menší misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu a sůl a důkladně promícháme.

4. Krok

Marinace hranolků - Marinádu přidáme do mísy k batátům a důkladně promícháme, aby byly všechny hranolky obalené.

5. Krok

Pečení hranolků - Hranolky rovnoměrně rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut, nebo dokud nejsou zlatohnědé a křupavé. Mezitím je můžeme několikrát otočit.

6. Krok

Servírování - Hotové batátové hranolky podáváme teplé, samostatně nebo s dipem podle vlastní chuti.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty