Zdroj: bhofack2 from Getty Images
Batátové hranolky
Chrumkavé batátové hranolky, které si můžete připravit velmi rychle a jednoduše. Jsou ideálním doplňkem k masu nebo různým vegetariánským pokrmům.
Ingredience
- 4 ks Sladké brambory
- 2 čl olivový olej
- 1 čl citronová šťáva
- 1 čl sůl
Nejnovější letáky
Postup
Předehřívání trouby - Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
Příprava batátů - Batáty oloupeme a nakrájíme na hranolky. Dáváme je do velké mísy.
Příprava marinády - Ve menší misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu a sůl a důkladně promícháme.
Marinace hranolků - Marinádu přidáme do mísy k batátům a důkladně promícháme, aby byly všechny hranolky obalené.
Pečení hranolků - Hranolky rovnoměrně rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut, nebo dokud nejsou zlatohnědé a křupavé. Mezitím je můžeme několikrát otočit.
Servírování - Hotové batátové hranolky podáváme teplé, samostatně nebo s dipem podle vlastní chuti.