:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/7AEKKGlJ9nZZO6LAb2MU/86d8edfe1e01a76f360afa5761a160.png)
Zdroj: fotek for Getty Images
Vepřový filet v listovém těstě
Dokonalé jídlo pro elegantní večeři: jemný vepřový filet obalený v křupavém listovém těstě.
Ingredience
Vepřový filet
- 800 Gram vepřová panenka
- 1 KL sůl
- 1 KL pepř
- 2 KL olivový olej
Listové těsto
- 1 Balení listové těsto
- 1 šlehané vejce
Omáčka
- 200 Gram Houby
- 1 Cibule Házene
- 200 Mililitr bílé víno
- 200 Mililitr šlehačka
Nejnovější letáky
Postup
Krok 1: Ochutit vepřovou panenku a opečít ji
Krok 2: Vyklaďte listové těsto na pečicí papír a zabalte vepřový filet.
Krok 3: Rozšlehejte vejce a potřete jím listové těsto
Krok 4: Balený vepřový filet pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia po dobu přibližně 25 minut
Krok 5: Zatímco vepřový filet je v troubě, připravte omáčku.
Krok 6: Houby a cibuli opražte na pánvi, zalejte bílým vínem a zalijte smetanou
Krok 7: Nechte omáčku zredukovat a dochuťte solí a pepřem
Krok 8: Vyjměte vepřovou panenku z trouby, nechte ji několik minut odpočívat a poté ji nakrájejte na plátky. Podávejte s omáčkou
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Vepřový filet v listovém těstě
Dokonalé jídlo pro elegantní večeři: jemný vepřový filet obalený v křupavém listovém těstě.
Krok 1: Ochutit vepřovou panenku a opečít ji
Krok 2: Vyklaďte listové těsto na pečicí papír a zabalte vepřový filet.
Krok 3: Rozšlehejte vejce a potřete jím listové těsto
Krok 4: Balený vepřový filet pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia po dobu přibližně 25 minut
Krok 5: Zatímco vepřový filet je v troubě, připravte omáčku.
Krok 6: Houby a cibuli opražte na pánvi, zalejte bílým vínem a zalijte smetanou
Krok 7: Nechte omáčku zredukovat a dochuťte solí a pepřem
Krok 8: Vyjměte vepřovou panenku z trouby, nechte ji několik minut odpočívat a poté ji nakrájejte na plátky. Podávejte s omáčkou
Jak jste tento recept připravili?