INZERCE
Zdroj: fotek for Getty Images
Vepřový filet v listovém těstě
Dokonalé jídlo pro elegantní večeři: jemný vepřový filet obalený v křupavém listovém těstě.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Vepřový filet
- 800 Gram vepřová panenka
- 1 KL sůl
- 1 KL pepř
- 2 KL olivový olej
Listové těsto
- 1 Balení listové těsto
- 1 šlehané vejce
Omáčka
- 200 Gram Houby
- 1 Cibule Házene
- 200 Mililitr bílé víno
- 200 Mililitr šlehačka
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
70 min.
1. Krok
Krok 1: Ochutit vepřovou panenku a opečít ji
2. Krok
Krok 2: Vyklaďte listové těsto na pečicí papír a zabalte vepřový filet.
3. Krok
Krok 3: Rozšlehejte vejce a potřete jím listové těsto
4. Krok
Krok 4: Balený vepřový filet pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia po dobu přibližně 25 minut
5. Krok
Krok 5: Zatímco vepřový filet je v troubě, připravte omáčku.
6. Krok
Krok 6: Houby a cibuli opražte na pánvi, zalejte bílým vínem a zalijte smetanou
7. Krok
Krok 7: Nechte omáčku zredukovat a dochuťte solí a pepřem
8. Krok
Krok 8: Vyjměte vepřovou panenku z trouby, nechte ji několik minut odpočívat a poté ji nakrájejte na plátky. Podávejte s omáčkou