Vepřová panenka wellington
Recept na chutnou vepřovou panenku pečenou ala Wellington.
Ingredience
- 500 g Vepřová panenka
- 200 g anglické slaniny
- 1 ks cibule
- 200 g žampiony
- 2 stroužky Česnek
- 2 pl Hořčice
- 1 balení Listové těsto
- 1 ks Vajíčko na tvrdo
- Sůl a mletý černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Panenku očistíme, okořeníme a osolíme, poté ji opečeme na pánvi z každé strany. Poté ji potřeme hořčicí a necháme vychladnout.
Na pánvi opečeme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme na tenko nakrájené šampiony a stroužky česneku procházíme přes lis.
Slaninu uložíme na folii tak, aby se plátky překrývaly. Na slaninu následně naneseme směs z pánve, na to položíme panenku.
Obalíme vepřovou panenku do slaniny pomocí fólie tak, aby byla vepřová panenka pokryta ze všech stran slaninou a směsí zeleniny.
Vyjmeme z lednice listové těsto a panenku zabalenou v slanině na něj položíme a zabalíme tak, aby těsto pokrývalo vepřový kousek ze všech stran.
Těsto potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 25-30 minut při 200 stupních.
Necháme odpočívat 10 minut před podáváním.