INZERCE

Vepřová panenka wellington

Recept na chutnou vepřovou panenku pečenou ala Wellington.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g Vepřová panenka Přidáno do
  • 200 g anglické slaniny Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 200 g žampiony Přidáno do
  • 2 stroužky Česnek Přidáno do
  • 2 pl Hořčice Přidáno do
  • 1 balení Listové těsto Přidáno do
  • 1 ks Vajíčko na tvrdo Přidáno do
  • Sůl a mletý černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Panenku očistíme, okořeníme a osolíme, poté ji opečeme na pánvi z každé strany. Poté ji potřeme hořčicí a necháme vychladnout.

2. Krok

Na pánvi opečeme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme na tenko nakrájené šampiony a stroužky česneku procházíme přes lis.

3. Krok

Slaninu uložíme na folii tak, aby se plátky překrývaly. Na slaninu následně naneseme směs z pánve, na to položíme panenku.

4. Krok

Obalíme vepřovou panenku do slaniny pomocí fólie tak, aby byla vepřová panenka pokryta ze všech stran slaninou a směsí zeleniny.

5. Krok

Vyjmeme z lednice listové těsto a panenku zabalenou v slanině na něj položíme a zabalíme tak, aby těsto pokrývalo vepřový kousek ze všech stran.

6. Krok

Těsto potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 25-30 minut při 200 stupních.

7. Krok

Necháme odpočívat 10 minut před podáváním.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty