INZERCE

Vepřo knedlo zelo

Knedlo vepřo zeloje tradiční české jídlo, které nemůže chybět na žádném českém jídelním lístku. Jde o vepřové maso, houskový knedlík a dusené zelí. Toto jídlo je charakteristické pro svou jednoduchost a sytost.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg vepřové krkovice Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • kmín Přidáno do
  • 300 g zelí Přidáno do
  • 50 g cibule Přidáno do
  • 50 g sádla Přidáno do
  • 300 g hladké mouky Přidáno do
  • 100 g tvrdého rohlíku Přidáno do
  • mléko Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Necháme odležet.

2. Krok

Zelí nasekáme na jemno. Na sádle osmahneme cibuli, přidáme zelí, trochu vody a dusíme do měkka. Podle chuti osolíme a opepříme.

3. Krok

Mouku prosejeme do mísy, přidáme nastrouhaný rohlík, sůl a vejce. Postupně přiléváme mléko a hněteme těsto.

4. Krok

Těsto rozdělíme na dvě části a vytvarujeme knedlíky. Vaříme ve vroucí vodě cca 20 minut.

5. Krok

Maso opečeme na pánvi.

6. Krok

Před podáváním krájíme knedlíky a položíme na ně kusy masa. Přidáme zelí. Knedlo zelo vepřo je na světě!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

514 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2754 recepty

Saláty

264 recepty

Droždí

242 recepty

Levná jídla

688 recepty

Zavařené

369 recepty