Vepřo knedlo zelo
Knedlo vepřo zeloje tradiční české jídlo, které nemůže chybět na žádném českém jídelním lístku. Jde o vepřové maso, houskový knedlík a dusené zelí. Toto jídlo je charakteristické pro svou jednoduchost a sytost.
Ingredience
- 1 kg vepřové krkovice
- sůl, pepř
- kmín
- 300 g zelí
- 50 g cibule
- 50 g sádla
- 300 g hladké mouky
- 100 g tvrdého rohlíku
- mléko
- 1 vejce
- 1 lžička soli
Nejnovější letáky
Postup
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Necháme odležet.
Zelí nasekáme na jemno. Na sádle osmahneme cibuli, přidáme zelí, trochu vody a dusíme do měkka. Podle chuti osolíme a opepříme.
Mouku prosejeme do mísy, přidáme nastrouhaný rohlík, sůl a vejce. Postupně přiléváme mléko a hněteme těsto.
Těsto rozdělíme na dvě části a vytvarujeme knedlíky. Vaříme ve vroucí vodě cca 20 minut.
Maso opečeme na pánvi.
Před podáváním krájíme knedlíky a položíme na ně kusy masa. Přidáme zelí. Knedlo zelo vepřo je na světě!