INZERCE

Vepřo knedlo zelo

Knedlo vepřo zeloje tradiční české jídlo, které nemůže chybět na žádném českém jídelním lístku. Jde o vepřové maso, houskový knedlík a dusené zelí. Toto jídlo je charakteristické pro svou jednoduchost a sytost.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg vepřové krkovice Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • kmín Přidáno do
  • 300 g zelí Přidáno do
  • 50 g cibule Přidáno do
  • 50 g sádla Přidáno do
  • 300 g hladké mouky Přidáno do
  • 100 g tvrdého rohlíku Přidáno do
  • mléko Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Necháme odležet.

2. Krok

Zelí nasekáme na jemno. Na sádle osmahneme cibuli, přidáme zelí, trochu vody a dusíme do měkka. Podle chuti osolíme a opepříme.

3. Krok

Mouku prosejeme do mísy, přidáme nastrouhaný rohlík, sůl a vejce. Postupně přiléváme mléko a hněteme těsto.

4. Krok

Těsto rozdělíme na dvě části a vytvarujeme knedlíky. Vaříme ve vroucí vodě cca 20 minut.

INZERCE
5. Krok

Maso opečeme na pánvi.

6. Krok

Před podáváním krájíme knedlíky a položíme na ně kusy masa. Přidáme zelí. Knedlo zelo vepřo je na světě!

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

562 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1411 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Vepřo knedlo zelo

Knedlo vepřo zeloje tradiční české jídlo, které nemůže chybět na žádném českém jídelním lístku. Jde o vepřové maso, houskový knedlík a dusené zelí. Toto jídlo je charakteristické pro svou jednoduchost a sytost.

120
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Necháme odležet.

2. Krok

Zelí nasekáme na jemno. Na sádle osmahneme cibuli, přidáme zelí, trochu vody a dusíme do měkka. Podle chuti osolíme a opepříme.

3. Krok

Mouku prosejeme do mísy, přidáme nastrouhaný rohlík, sůl a vejce. Postupně přiléváme mléko a hněteme těsto.

4. Krok

Těsto rozdělíme na dvě části a vytvarujeme knedlíky. Vaříme ve vroucí vodě cca 20 minut.

5. Krok

Maso opečeme na pánvi.

6. Krok

Před podáváním krájíme knedlíky a položíme na ně kusy masa. Přidáme zelí. Knedlo zelo vepřo je na světě!

Ingredience
1 kg
vepřové krkovice
sůl, pepř
kmín
300 g
zelí
50 g
cibule
50 g
sádla
300 g
hladké mouky
100 g
tvrdého rohlíku
mléko
1
vejce
1 lžička
soli