INZERCE

Velvet Cake

Červený sametový dort, známý také jako \Red Velvet Cake\ je klasický americký dort s bohatou, sametově jemnou texturou a nádhernou červenou barvou. Je šťavnatý, sladký, s jemným náznakem kakaa a zdobený luxusním krémem z másla a tvarohu.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 280 g hladké mouky Přidáno do
  • 2 Lžíce kakaa Přidáno do
  • 450 g cukru Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • půl lžičky soli Přidáno do
  • 1 lžička jedlé sody Přidáno do
  • 250 ml mléka Přidáno do
  • 1 lžička octa Přidáno do
  • 250 ml oleje Přidáno do
  • 3 lžíce vanilkového extraktu Přidáno do
  • potravinářská barva (červená) Přidáno do
  • 200 g masla Přidáno do
  • 400 g cottage sýr Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Předehřejeme troubu na 180°C. V míse smícháme mouku, kakao, cukr, sůl a jedlou sodu.

2. Krok

Ve druhé míse šleháme vejce, přidáme olej, mléko, ocet a vanilkový extrakt. Postupně do této směsi přidáváme směs suchých ingrediencí. Nakonec přimícháme červenou potravinářskou barvu.

3. Krok

Směs nalijeme do připravené formy a pečeme asi 40 minut.

4. Krok

Mezitím připravíme krém. Vyšleháme máslo s moučkovým cukrem, vanilkovým extraktem a postupně přidáme tvaroh.

INZERCE
5. Krok

Po upečení necháme dort vychladnout, pak ho rozkrojíme a potřeme krémem. Zbytek krému použijeme na ozdobení.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

563 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1411 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Velvet Cake

Červený sametový dort, známý také jako \Red Velvet Cake\ je klasický americký dort s bohatou, sametově jemnou texturou a nádhernou červenou barvou. Je šťavnatý, sladký, s jemným náznakem kakaa a zdobený luxusním krémem z másla a tvarohu.

90
Zápis
10
Počet porcí
Postup
1. Krok

Předehřejeme troubu na 180°C. V míse smícháme mouku, kakao, cukr, sůl a jedlou sodu.

2. Krok

Ve druhé míse šleháme vejce, přidáme olej, mléko, ocet a vanilkový extrakt. Postupně do této směsi přidáváme směs suchých ingrediencí. Nakonec přimícháme červenou potravinářskou barvu.

3. Krok

Směs nalijeme do připravené formy a pečeme asi 40 minut.

4. Krok

Mezitím připravíme krém. Vyšleháme máslo s moučkovým cukrem, vanilkovým extraktem a postupně přidáme tvaroh.

5. Krok

Po upečení necháme dort vychladnout, pak ho rozkrojíme a potřeme krémem. Zbytek krému použijeme na ozdobení.

Ingredience
280 g
hladké mouky
2 Lžíce
kakaa
450 g
cukru
2
vejce
půl lžičky soli
1 lžička
jedlé sody
250 ml
mléka
1 lžička
octa
250 ml
oleje
3 lžíce
vanilkového extraktu
potravinářská barva (červená)
200 g
masla
400 g
cottage sýr