Velvet Cake
Červený sametový dort, známý také jako \Red Velvet Cake\ je klasický americký dort s bohatou, sametově jemnou texturou a nádhernou červenou barvou. Je šťavnatý, sladký, s jemným náznakem kakaa a zdobený luxusním krémem z másla a tvarohu.
Ingredience
- 280 g hladké mouky
- 2 Lžíce kakaa
- 450 g cukru
- 2 vejce
- půl lžičky soli
- 1 lžička jedlé sody
- 250 ml mléka
- 1 lžička octa
- 250 ml oleje
- 3 lžíce vanilkového extraktu
- potravinářská barva (červená)
- 200 g masla
- 400 g cottage sýr
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejeme troubu na 180°C. V míse smícháme mouku, kakao, cukr, sůl a jedlou sodu.
Ve druhé míse šleháme vejce, přidáme olej, mléko, ocet a vanilkový extrakt. Postupně do této směsi přidáváme směs suchých ingrediencí. Nakonec přimícháme červenou potravinářskou barvu.
Směs nalijeme do připravené formy a pečeme asi 40 minut.
Mezitím připravíme krém. Vyšleháme máslo s moučkovým cukrem, vanilkovým extraktem a postupně přidáme tvaroh.
Po upečení necháme dort vychladnout, pak ho rozkrojíme a potřeme krémem. Zbytek krému použijeme na ozdobení.