INZERCE

Zdroj: AndreySt from Getty Images

Vegetariánský boršč

Ukrajinský boršč je známá polévka plná chuti a zeleniny. Tento recept nabízí vegetariánskou verzi, která je stejně výživná a chutná jako klasická verze.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Polévka

  • 2 ks červená řepa Přidáno do
  • 2 ks mrkev Přidáno do
  • 2 ks brambory Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 2 Lžíce rostlinný olej Přidáno do
  • 112 l zeleninový vývar Přidáno do
  • 2 Lžíce Bílý vinný ocet Přidáno do
  • 2 ks listy lovce Přidáno do
  • 1 lžička sůl Přidáno do
  • 1 lžička mletý černý pepř Přidáno do

Doplňky

  • 200 g Smetana Přidáno do
  • 1 ks Petrželka Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Připravte a nasekejte zeleninu: oloupejte a nastrouhejte červenou řepu, oloupejte a nakrájejte mrkev, oloupejte a nakrájejte brambory.

2. Krok

V hrnci na středním ohni orestujte cibuli na rostlinném oleji.

3. Krok

Přidejte k cibuli zeleninový vývar, nastrouhanou řepu, nakrájenou mrkev, nakrájené brambory, bobkové listy, ocet, sůl a pepř.

4. Krok

Přiveďte polévku k varu.

INZERCE
5. Krok

Snižte teplotu a nechte polévku pomalu probublávat asi hodinu, nebo dokud zelenina nezměkne.

6. Krok

Polévku podávejte teplou, ozdobenou nasekanou petrželkou.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

132 recepty

Brokolice

75 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

557 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1400 recepty

Saláty

271 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Vegetariánský boršč

Ukrajinský boršč je známá polévka plná chuti a zeleniny. Tento recept nabízí vegetariánskou verzi, která je stejně výživná a chutná jako klasická verze.

90
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Připravte a nasekejte zeleninu: oloupejte a nastrouhejte červenou řepu, oloupejte a nakrájejte mrkev, oloupejte a nakrájejte brambory.

2. Krok

V hrnci na středním ohni orestujte cibuli na rostlinném oleji.

3. Krok

Přidejte k cibuli zeleninový vývar, nastrouhanou řepu, nakrájenou mrkev, nakrájené brambory, bobkové listy, ocet, sůl a pepř.

4. Krok

Přiveďte polévku k varu.

5. Krok

Snižte teplotu a nechte polévku pomalu probublávat asi hodinu, nebo dokud zelenina nezměkne.

6. Krok

Polévku podávejte teplou, ozdobenou nasekanou petrželkou.

Ingredience
Polévka
2 ks
červená řepa
2 ks
mrkev
2 ks
brambory
1 ks
cibule
2 Lžíce
rostlinný olej
112 l
zeleninový vývar
2 Lžíce
Bílý vinný ocet
2 ks
listy lovce
1 lžička
sůl
1 lžička
mletý černý pepř
Doplňky
200 g
Smetana
1 ks
Petrželka