:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/djRfZs8U0v0BqYD16CxW/a9acd38bce4277e1bf95536d25b9fb.jpeg)
Zdroj: AndreySt from Getty Images
Vegetariánský boršč
Ukrajinský boršč je známá polévka plná chuti a zeleniny. Tento recept nabízí vegetariánskou verzi, která je stejně výživná a chutná jako klasická verze.
Ingredience
Polévka
- 2 ks červená řepa
- 2 ks mrkev
- 2 ks brambory
- 1 ks cibule
- 2 Lžíce rostlinný olej
- 11⁄2 l zeleninový vývar
- 2 Lžíce Bílý vinný ocet
- 2 ks listy lovce
- 1 lžička sůl
- 1 lžička mletý černý pepř
Doplňky
- 200 g Smetana
- 1 ks Petrželka
Nejnovější letáky
Postup
Připravte a nasekejte zeleninu: oloupejte a nastrouhejte červenou řepu, oloupejte a nakrájejte mrkev, oloupejte a nakrájejte brambory.
V hrnci na středním ohni orestujte cibuli na rostlinném oleji.
Přidejte k cibuli zeleninový vývar, nastrouhanou řepu, nakrájenou mrkev, nakrájené brambory, bobkové listy, ocet, sůl a pepř.
Přiveďte polévku k varu.
Snižte teplotu a nechte polévku pomalu probublávat asi hodinu, nebo dokud zelenina nezměkne.
Polévku podávejte teplou, ozdobenou nasekanou petrželkou.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Vegetariánský boršč
Ukrajinský boršč je známá polévka plná chuti a zeleniny. Tento recept nabízí vegetariánskou verzi, která je stejně výživná a chutná jako klasická verze.
Připravte a nasekejte zeleninu: oloupejte a nastrouhejte červenou řepu, oloupejte a nakrájejte mrkev, oloupejte a nakrájejte brambory.
V hrnci na středním ohni orestujte cibuli na rostlinném oleji.
Přidejte k cibuli zeleninový vývar, nastrouhanou řepu, nakrájenou mrkev, nakrájené brambory, bobkové listy, ocet, sůl a pepř.
Přiveďte polévku k varu.
Snižte teplotu a nechte polévku pomalu probublávat asi hodinu, nebo dokud zelenina nezměkne.
Polévku podávejte teplou, ozdobenou nasekanou petrželkou.
Jak jste tento recept připravili?