:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/2KnyFdFbo2Is25A0zDiF/b0d662cf0cffd685a441dae5c1bdaf.jpeg)
Zdroj: DAPA Images from Canva
Univerzální těsto na cukroví
Recept na univerzální těsto na cukroví, které je možné použít pro různé druhy cukroví.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 200 g moučkového cukru
- 250 g masla
- 2 kus vejce
- 1 kus prášek do pečiva
- špetka soli
- Vanilkový extrakt nebo rum podle chuti
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Mouku smícháme s moučkovým cukrem, práškem do pečiva a špetkou soli. Všechno to důkladně promícháme.
Měkké máslo nakrájíme na kousky a přidáme k suchým ingrediencím. Začneme těsto míchat, nejprve ručně a poté pomocí mixéru na těsto.
Pokud chceme, přidáme vanilkový extrakt nebo rum pro lepší chuť. Nemusíte se toho bát, alkohol se při pečení odpaří a zůstane jen skvělá chuť.
Do vzniklé směsi přidáme vejce a zpracujeme těsto do hladka.
Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici minimálně 2 hodiny odpočinout, lépe přes noc.
Po odpočinku těsto vyndáme a můžeme začít vykrajovat různé tvary.
Cukroví pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, do zlatova.
Po vytažení z trouby cukroví necháme vychladnout na mřížce.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Univerzální těsto na cukroví
Recept na univerzální těsto na cukroví, které je možné použít pro různé druhy cukroví.
Mouku smícháme s moučkovým cukrem, práškem do pečiva a špetkou soli. Všechno to důkladně promícháme.
Měkké máslo nakrájíme na kousky a přidáme k suchým ingrediencím. Začneme těsto míchat, nejprve ručně a poté pomocí mixéru na těsto.
Pokud chceme, přidáme vanilkový extrakt nebo rum pro lepší chuť. Nemusíte se toho bát, alkohol se při pečení odpaří a zůstane jen skvělá chuť.
Do vzniklé směsi přidáme vejce a zpracujeme těsto do hladka.
Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici minimálně 2 hodiny odpočinout, lépe přes noc.
Po odpočinku těsto vyndáme a můžeme začít vykrajovat různé tvary.
Cukroví pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, do zlatova.
Po vytažení z trouby cukroví necháme vychladnout na mřížce.
Jak jste tento recept připravili?