Zdroj: Hans from Pixabay
Tvarohový koláč na sušenkách s pudinkem
Předávám vám tento recept na tvarohový koláč na sušenkách s pudinkem z mé domácí, rodinné kuchyně. Je to tradiční tvarohový koláč, který se podává o svátcích a při zvláštních příležitostech. Je snadný na přípravu a konečný výsledek vždy udělá na hosty skvělý dojem.
Ingredience
- 250 g Sušenky
- 100 g Máslo
- 500 g Bílý sýr
- 2 pudinky Vanilka
- 5 Vejce
- 200 g Cukr
- 1 balení Vanilkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve rozdrobte sušenky na dno formy a zalijte je rozpuštěným máslem. Poté v samostatné míse smíchejte sýr, pudink, vejce, cukr a vanilkový cukr, dokud směs nebude hladká. Nalijte ji na sušenky a pečte asi 1 hodinu při 180 stupních. Doporučuji kontrolovat cheesecake v průběhu pečení, protože každá trouba pracuje trochu jinak a může vyžadovat více nebo méně času.
Tvarohový koláč vždy pečte ve vodě, aby se zabránilo prasklinám na povrchu. Formu můžete jednoduše položit na plech naplněný vodou.
Aby byla sýrová směs jednotná, sýr důkladně rozmělněte a dobře promíchejte s ostatními přísadami.
Před vyjmutím z trouby se ujistěte, že je cheesecake dobře upečený. Můžete to zkontrolovat tak, že do středu zapíchnete tyčinku - pokud vyjde suchá, je cheesecake hotový.