INZERCE

Třešňový likér

Domácí třešňový likér je sladký a ovocný nápoj s výraznou chuťovou kombinací třešní a alkoholu. Tento lahodný likér může být servírován samostatně, přidán do koktejlů nebo použit jako dochucovadlo pro dezerty.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 500 g třešní Přidáno do
  • 500 ml vodky Přidáno do
  • 200 g cukru Přidáno do
  • 200 ml vody Přidáno do
  • citron Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

řešně důkladně omyjte, odstraňte pecky a umístěte je do velké skleněné nádoby s uzavíratelným víkem.

2. Krok

Přidejte cukr a promíchejte, aby se třešně pokryly cukrem. Uzavřete nádobu a nechte třešně macerovat při pokojové teplotě po dobu 2 týdnů. Občas promíchejte nádobu, aby se cukr rozpustil.

3. Krok

Po 2 týdnech přidejte do nádoby vodku a případně vanilkový lusk rozříznutý na půl. Uzavřete nádobu a znovu promíchejte.

4. Krok

Skladujte nádobu na tmavém místě, jako je například šatní skříň, po dobu 2-3 měsíců, aby se likér dostatečně propojil a získal bohatou chuť.

INZERCE
5. Krok

Po uplynutí 2-3 měsíců použijte jemné síto nebo plátýnko a přefiltrujte likér, abyste odstranili pevné částice a získali hladký a čistý likér.

6. Krok

Přelijte třešňový likér do čisté láhve nebo sklenic a skladujte ho na temném a chladném místě.

7. Krok

Třešňový likér můžete podávat jako digestiv nebo ho použít k dochucení různých koktejlů a dezertů.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

562 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1411 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Třešňový likér

Domácí třešňový likér je sladký a ovocný nápoj s výraznou chuťovou kombinací třešní a alkoholu. Tento lahodný likér může být servírován samostatně, přidán do koktejlů nebo použit jako dochucovadlo pro dezerty.

30
Zápis
1
Počet porcí
Postup
1. Krok

řešně důkladně omyjte, odstraňte pecky a umístěte je do velké skleněné nádoby s uzavíratelným víkem.

2. Krok

Přidejte cukr a promíchejte, aby se třešně pokryly cukrem. Uzavřete nádobu a nechte třešně macerovat při pokojové teplotě po dobu 2 týdnů. Občas promíchejte nádobu, aby se cukr rozpustil.

3. Krok

Po 2 týdnech přidejte do nádoby vodku a případně vanilkový lusk rozříznutý na půl. Uzavřete nádobu a znovu promíchejte.

4. Krok

Skladujte nádobu na tmavém místě, jako je například šatní skříň, po dobu 2-3 měsíců, aby se likér dostatečně propojil a získal bohatou chuť.

5. Krok

Po uplynutí 2-3 měsíců použijte jemné síto nebo plátýnko a přefiltrujte likér, abyste odstranili pevné částice a získali hladký a čistý likér.

6. Krok

Přelijte třešňový likér do čisté láhve nebo sklenic a skladujte ho na temném a chladném místě.

7. Krok

Třešňový likér můžete podávat jako digestiv nebo ho použít k dochucení různých koktejlů a dezertů.

Ingredience
500 g
třešní
500 ml
vodky
200 g
cukru
200 ml
vody
citron