:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/OT91gJv_lJCEhoxEsKdw/ea4277059c1c3e65ba03a94551670b.png)
Třešňový likér
Domácí třešňový likér je sladký a ovocný nápoj s výraznou chuťovou kombinací třešní a alkoholu. Tento lahodný likér může být servírován samostatně, přidán do koktejlů nebo použit jako dochucovadlo pro dezerty.
Ingredience
- 500 g třešní
- 500 ml vodky
- 200 g cukru
- 200 ml vody
- citron
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
řešně důkladně omyjte, odstraňte pecky a umístěte je do velké skleněné nádoby s uzavíratelným víkem.
Přidejte cukr a promíchejte, aby se třešně pokryly cukrem. Uzavřete nádobu a nechte třešně macerovat při pokojové teplotě po dobu 2 týdnů. Občas promíchejte nádobu, aby se cukr rozpustil.
Po 2 týdnech přidejte do nádoby vodku a případně vanilkový lusk rozříznutý na půl. Uzavřete nádobu a znovu promíchejte.
Skladujte nádobu na tmavém místě, jako je například šatní skříň, po dobu 2-3 měsíců, aby se likér dostatečně propojil a získal bohatou chuť.
Po uplynutí 2-3 měsíců použijte jemné síto nebo plátýnko a přefiltrujte likér, abyste odstranili pevné částice a získali hladký a čistý likér.
Přelijte třešňový likér do čisté láhve nebo sklenic a skladujte ho na temném a chladném místě.
Třešňový likér můžete podávat jako digestiv nebo ho použít k dochucení různých koktejlů a dezertů.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Třešňový likér
Domácí třešňový likér je sladký a ovocný nápoj s výraznou chuťovou kombinací třešní a alkoholu. Tento lahodný likér může být servírován samostatně, přidán do koktejlů nebo použit jako dochucovadlo pro dezerty.
řešně důkladně omyjte, odstraňte pecky a umístěte je do velké skleněné nádoby s uzavíratelným víkem.
Přidejte cukr a promíchejte, aby se třešně pokryly cukrem. Uzavřete nádobu a nechte třešně macerovat při pokojové teplotě po dobu 2 týdnů. Občas promíchejte nádobu, aby se cukr rozpustil.
Po 2 týdnech přidejte do nádoby vodku a případně vanilkový lusk rozříznutý na půl. Uzavřete nádobu a znovu promíchejte.
Skladujte nádobu na tmavém místě, jako je například šatní skříň, po dobu 2-3 měsíců, aby se likér dostatečně propojil a získal bohatou chuť.
Po uplynutí 2-3 měsíců použijte jemné síto nebo plátýnko a přefiltrujte likér, abyste odstranili pevné částice a získali hladký a čistý likér.
Přelijte třešňový likér do čisté láhve nebo sklenic a skladujte ho na temném a chladném místě.
Třešňový likér můžete podávat jako digestiv nebo ho použít k dochucení různých koktejlů a dezertů.
Jak jste tento recept připravili?