INZERCE

Zdroj: udra from Getty Images

Šťáva z kvašené řepy

Zdravý nápoj plný vitamínů, ideální na zimní dny. Léčivé vlastnosti kvašené řepy jsou dobře známé - jsou zdrojem probiotik, zlepšují trávení, posilují imunitu. Připravená šťáva je mimořádně chutná a zároveň jednoduchá na přípravu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g Kvašená řepa Přidáno do
  • 1 Kus citron Přidáno do
  • 2 lžíce medu Přidáno do
  • 1 litrů vody Přidáno do
INZERCE

Postup

15 min.
1. Krok

Nakrájejte kyselé řepy na menší kousky, vložte do hrnce, zalijte vodou a vařte na malém ohni asi 10 minut.

2. Krok

Po uvaření, nechte řepu vychladnout na pokojovou teplotu.

3. Krok

Po ochlazení přeneste řepu do mixéru, přidejte citronovou šťávu a med. Mixujte na hladkou šťávu.

4. Krok

Propasírejte šťávu přes síto, abyste se zbavili zbytků červené řepy.

INZERCE
5. Krok

Šťáva z kvašené řepy je připravena k podávání. Můžete ji skladovat v lednici několik dní.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Šťáva z kvašené řepy

Zdravý nápoj plný vitamínů, ideální na zimní dny. Léčivé vlastnosti kvašené řepy jsou dobře známé - jsou zdrojem probiotik, zlepšují trávení, posilují imunitu. Připravená šťáva je mimořádně chutná a zároveň jednoduchá na přípravu.

15
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Nakrájejte kyselé řepy na menší kousky, vložte do hrnce, zalijte vodou a vařte na malém ohni asi 10 minut.

2. Krok

Po uvaření, nechte řepu vychladnout na pokojovou teplotu.

3. Krok

Po ochlazení přeneste řepu do mixéru, přidejte citronovou šťávu a med. Mixujte na hladkou šťávu.

4. Krok

Propasírejte šťávu přes síto, abyste se zbavili zbytků červené řepy.

5. Krok

Šťáva z kvašené řepy je připravena k podávání. Můžete ji skladovat v lednici několik dní.

Ingredience
500 g
Kvašená řepa
1 Kus
citron
2 lžíce
medu
1 litrů
vody