INZERCE
Zdroj: udra from Getty Images
Šťáva z kvašené řepy
Zdravý nápoj plný vitamínů, ideální na zimní dny. Léčivé vlastnosti kvašené řepy jsou dobře známé - jsou zdrojem probiotik, zlepšují trávení, posilují imunitu. Připravená šťáva je mimořádně chutná a zároveň jednoduchá na přípravu.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g Kvašená řepa
- 1 Kus citron
- 2 lžíce medu
- 1 litrů vody
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
15 min.
1. Krok
Nakrájejte kyselé řepy na menší kousky, vložte do hrnce, zalijte vodou a vařte na malém ohni asi 10 minut.
2. Krok
Po uvaření, nechte řepu vychladnout na pokojovou teplotu.
3. Krok
Po ochlazení přeneste řepu do mixéru, přidejte citronovou šťávu a med. Mixujte na hladkou šťávu.
4. Krok
Propasírejte šťávu přes síto, abyste se zbavili zbytků červené řepy.
5. Krok
Šťáva z kvašené řepy je připravena k podávání. Můžete ji skladovat v lednici několik dní.