:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/XJXAOrvya9Hdu76P9E3v/b460a9fc201874c7578ea7273d1535.jpeg)
Zdroj: udra from Getty Images
Šťáva z kvašené řepy
Zdravý nápoj plný vitamínů, ideální na zimní dny. Léčivé vlastnosti kvašené řepy jsou dobře známé - jsou zdrojem probiotik, zlepšují trávení, posilují imunitu. Připravená šťáva je mimořádně chutná a zároveň jednoduchá na přípravu.
Ingredience
- 500 g Kvašená řepa
- 1 Kus citron
- 2 lžíce medu
- 1 litrů vody
Nejnovější letáky
Postup
Nakrájejte kyselé řepy na menší kousky, vložte do hrnce, zalijte vodou a vařte na malém ohni asi 10 minut.
Po uvaření, nechte řepu vychladnout na pokojovou teplotu.
Po ochlazení přeneste řepu do mixéru, přidejte citronovou šťávu a med. Mixujte na hladkou šťávu.
Propasírejte šťávu přes síto, abyste se zbavili zbytků červené řepy.
Šťáva z kvašené řepy je připravena k podávání. Můžete ji skladovat v lednici několik dní.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Šťáva z kvašené řepy
Zdravý nápoj plný vitamínů, ideální na zimní dny. Léčivé vlastnosti kvašené řepy jsou dobře známé - jsou zdrojem probiotik, zlepšují trávení, posilují imunitu. Připravená šťáva je mimořádně chutná a zároveň jednoduchá na přípravu.
Nakrájejte kyselé řepy na menší kousky, vložte do hrnce, zalijte vodou a vařte na malém ohni asi 10 minut.
Po uvaření, nechte řepu vychladnout na pokojovou teplotu.
Po ochlazení přeneste řepu do mixéru, přidejte citronovou šťávu a med. Mixujte na hladkou šťávu.
Propasírejte šťávu přes síto, abyste se zbavili zbytků červené řepy.
Šťáva z kvašené řepy je připravena k podávání. Můžete ji skladovat v lednici několik dní.
Jak jste tento recept připravili?