Zdroj: Pixabay: MorningbirdPhoto
Snadné vločkové koláčové těsto Recept
Nejlepší na tomto receptu na koláčové těsto je, že se opravdu snadno připravuje a pokaždé zajistí vločkovou a jemnou kůrku.
Ingredience
- 21⁄2 šálky univerzální mouky
- 1 polévková lžíce cukr
- 1 čajová lžička sůl
- 1 šálek Nesolené máslo nakrájené na kostičky a vychlazené
- 0.3 šálek Ledová voda
Nejnovější letáky
Postup
Ve velké míse smíchejte mouku, cukr a sůl a vidličkou je dobře promíchejte. Těsto tak bude mít v celém těstě stejnou chuť.
Do suché směsi přidejte vychlazené máslo nakrájené na kostičky. Pomocí prstů nebo mixéru rychle vmíchejte máslo do mouky, dokud se dobře nespojí a směs nebude vypadat jako hrubý písek. Mohou tam být větší kousky másla o velikosti hrášku, a to je v pořádku. Tyto kousky másla vytvoří vločky v koláčové krustě, jakmile se během pečení rozpustí.
Postupně přidávejte ledovou vodu po jedné nebo dvou lžících, míchejte a promíchávejte vidličkou, dokud se těsto nezačne spojovat. Nepřidávejte více vody, než je třeba. Příliš mnoho vody způsobí, že těsto bude tuhé.
Těsto opatrně shrňte do kuličky, pak ho rozdělte na polovinu a z každé poloviny vytvarujte disk. Každý disk pevně zabalte do plastové fólie a před vyválením nechte alespoň 1 hodinu v chladničce. Tato doba odpočinku zajistí křehkou a snadno zpracovatelnou kůrku.