Zdroj: Pixabay
Skvělé hovězí ragú
Hovězí ragú recept je tradiční pomalé vařené jídlo, které svou hustotu, hloubku chuti a aroma získává z pomalého vaření hovězího masa s kořeními a zeleninou. Ideální pro poklidné rodinné obědy o víkendu.
Ingredience
- 500 g hovězího masa (plec nebo krkovice)
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 100 ml červeného vína
- 400 ml hovězího vývaru
- 2 Lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička tymiánu
- sůl, pepř
- 3 Lžíce olivového oleje
Nejnovější letáky
Postup
V hlubším hrnci nebo hrnci na ragú zahřejte olivový olej na středním plameni.
Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji asi 3-4 minuty, dokud nezměkne a nestane se skleněnou.
Přidejte nakrájený česnek a smažte ho asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.
Přidejte hovězí maso a smažte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
Přidejte nakrájené mrkve a smažte je asi 5 minut, než změknou.
Přidejte rajčatový protlak a promíchejte.
Postupně přilijte červené víno a nechte ho vařit asi 5 minut, nebo dokud se trochu nevyvaří.
Přidejte hovězí vývar, tymián a bobkové listy. Přiveďte směs k varu.
Snížte plamen na minimum, přikryjte hrnec a nechte ragú vařit na mírném ohni asi 1,5 až 2 hodiny, dokud se maso nezměkne a omáčka zhoustne. Občas promíchejte a případně přilijte více vývaru, pokud je to potřeba.
Před podáváním ochutnejte omáčku solí a pepřem podle chuti. Odstraňte bobkové listy.
Servírujte hovězí ragú s těstovinami, rýží nebo bramborami a užijte si lahodnou italskou klasiku! Dušené hovězí ragú je na světě!