Rýžový nákyp s jablky
Rychlý rýžový nákyp s jablky je lahodné dezertní jídlo, které kombinuje rýži, jablka, mléko a sladidlo. Jemná a krémová textura rýžového nákypu se skvěle doplňuje s osvěžujícími kousky jablek, které dodávají sladkou a ovocnou chuť.
Ingredience
- 200 g Rýže
- 4 středně velká jablka
- 4 Lžíce cukru
- 1 Lžíce masla
- 1 vanilka cukr
- 1 lžička skořice
- 2 ml mléka
- špetka soli
Nejnovější letáky
Postup
Rýži si připravíme dle instrukcí na obalu. Nejdříve ji důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na menší kousky.
Poté si rozehřejeme máslo a přidáme cukr. Necháme ho zesklovatět.
Přidáme jablka a vaříme je do změknutí.
Mezitím si ve vyšší míse rozmícháme vejce s vanilkovým cukrem, solí, skořicí a mlékem.
Uvařenou rýži smícháme s jablky a přendáme do vymazaného pekáčku.
Nalijeme směs s vejci a mlékem. Dáme péct do vyhřáté trouby na cca 180 stupňů Celsia a pečeme přibližně 20 minut.
Hotový nákyp můžeme posypat skořicí a podáváme! Další skvělý tip je například rýžový nákyp s jablky a tvarohem.