Zdroj: Pixabay: Wow_Pho
Rychlý čerstvý křupavý vietnamský salát
Tento živý a zdravý vietnamský salát v sobě spojuje osvěžující chutě a křupavost v každém soustu!
Ingredience
- 4 šálky Krouhané červené zelí
- 1 Velká mrkev, nastrouhaná
- 1 červená paprika nakrájená na tenké plátky
- 1 Malá červená cibule nakrájená na tenké plátky
- 1⁄2 šálek Nasekaný čerstvý koriandr
- 0.3 šálek rýžový ocet
- 2 pl Sójová omáčka (v případě potřeby použijte bezlepkovou)
- 2 pl hnědý cukr
- 2 pl Čerstvá limetková šťáva
- 2 stroužky česnek, mletý
- 2 lžíce sezamový olej
- 3 pl Arašídový olej
- sůl
- 1⁄2 šálek Nasekané pražené arašídy na ozdobu
- 1 Jalapeňo papričky nakrájené na tenké plátky (nepovinné)
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravte všechnu zeleninu - nakrouhejte zelí, mrkev a nakrájejte papriku a cibuli na tenké plátky. Podle mých zkušeností je použití ostrého kuchařského nože zárukou dokonalého nakrájení zeleniny, což zvýrazní texturní složení salátu.
Připravenou zeleninu smíchejte ve velké salátové míse s nasekaným čerstvým koriandrem.
V jiné misce připravte zálivku smícháním rýžového octa, sójové omáčky, hnědého cukru, limetkové šťávy a prolisovaného česneku.
Pomalu zašlehejte sezamový a arašídový olej, aby se vytvořila emulze, která je klíčem k dobře ochucené zálivce.
Touto zálivkou přelijte salátovou směs. Ingredience dobře promíchejte, aby se spojily. Tento krok je důležitý pro rovnoměrné promíchání salátu a zajištění toho, aby každé sousto bylo plné chuti.
Podle chuti osolte. Nezapomeňte, že později je vždy snazší přidat více soli, takže začněte s menším množstvím a podle potřeby upravte.
Ozdobte je nasekanými praženými arašídy, které jim dodají další vrstvu křupavosti a bohatosti.
Pokud chcete pikantní složky doplnit trochou pálivosti, zkuste přidat na tenké plátky nakrájené papričky jalapeňo.