Zdroj: Pixabay: almapapi
Pikantní thajské smažené krevety satay
V tomto smaženém pokrmu se umami krevety, křupavá zelenina a pikantní omáčka satay spojí v úžasnou symfonii chutí.
Ingredience
- 400 gms Krevet, zbavených kostí a skořápek
- 4 pl Omáčky satay
- 2 červené papriky nakrájené na plátky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na plátky
- 1 šálek Brokolicových růžiček
- 1 šálek Hrášku
- 1 Mrkev nakrájená na plátky
- 2 pl olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- Čerstvě nakrájené chilli papričky na ozdobu (nepovinné)
Nejnovější letáky
Postup
Začněte přípravou veškeré zeleniny - papriku nakrájejte na plátky, brokolici na růžičky a hrášek na lusky. Podle mých zkušeností vede příprava všech ingrediencí předem vždy k hladšímu průběhu vaření.
Ve velké pánvi Wok rozehřejte olivový olej na středním plameni. Otáčejte olejem, aby se wok rovnoměrně pokryl. Tím zabráníte tomu, aby se ingredience na pánev přichytily.
Přidejte krevety a smažte je, dokud nezrůžoví. Dbejte na to, abyste wok nepřetížili, protože v důsledku přeplnění by mohly být krevety nerovnoměrně uvařené. Vyjměte je a dejte stranou.
Ve stejné pánvi wok přidejte zeleninu. Nejprve začněte s těmi, které se vaří déle, jako je brokolice a mrkev. Jakmile jsou mírně měkké, přidejte papriky a hrášek.
Uvařené krevety vraťte do pánve wok a podle chuti je osolte a opepřete. Promíchání krevet se zeleninou zajistí rovnoměrné rozložení chutí.
Nakonec přidejte omáčku satay a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience obalily. Důkladně míchejte, aby se omáčka satay dostala do každého kousku krevet a zeleniny.
V případě potřeby ozdobte čerstvě nakrájenou chilli papričkou, která dodá punc, a podávejte horké.