INZERCE
Zdroj: Pixabay
Pečené jehněčí na česneku
Jehněčí stehno, které se rozplývá na jazyku.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg jehněčí kýta
- Sůl
- koření čtyř barev
- Rozmarýn
- Tymián
- 3 ks cibule
- 3 ks mrkev
- 2 ks cherry rajčata
- 3 ks Barevná paprika
- 4 stroužky česnek
- 3 dcl Bílé víno
- 5 dcl horká voda
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
180 min.
1. Krok
Jehněčí maso očistíme, osolíme a okořeníme. Očistíme mrkev, cibuli, celer, rajčata a papriky.
2. Krok
Pečící troubu vystelíme alobalom. Vložíme do ní mrkev, rajčata, papriku, cibuli nakrájenou na menší kousíky a stroužky česneku.
3. Krok
Na zeleninu položíme jehněčí stehno. Přidáme rozmarýn a tymián. Podlijeme to vodou a vínem.
4. Krok
Vše zabalíme do alobalu, aby nám neunikala šťáva. Takto připravené maso vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme 2 a půl hodiny.
5. Krok
Poté můžeme alobal roztrhnout a maso ještě zapékat na 200 stupňů 20 minut. Maso před podáváním necháme ještě alespoň 20 minut odpočinout.