INZERCE

Zdroj: Canva

Pastrami recept

Nevíte, co je pastrami? Pastrami jsou tenké plátky nejčastěji z hovězího hrudí, používají se také pupeční žebra. V tomto receptu si představíme výborný pastrami sandwich.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg hovězího masa Přidáno do
  • 2 Lžíce sůl Přidáno do
  • 2 Lžíce koření na pastrami Přidáno do
  • 2 Lžíce brown sugar v4 Přidáno do
  • 1 Lžíce mletá paprika - sladká Přidáno do
  • 1 Lžíce česneku v prášku Přidáno do
  • 1 Lžíce cibule v prášku Přidáno do
  • 1 Lžíce Worcestershire omáčky Přidáno do
  • 1 Lžíce křídy Přidáno do
  • 2 Lžíce nasekaného tymiánu Přidáno do
  • 2 Lžíce nasekaného rozmarýnu Přidáno do
  • 2 Lžíce zeleného pepře Přidáno do
  • sandwich Přidáno do
INZERCE

Postup

500 min.
1. Krok

Jako první smíchejte sůl, koření na pastrami, hnědý cukr, papriku, česnek a cibuli v prášku dohromady v míse.

2. Krok

Na stůl položte kus pekáčové fólie a na ni položte hovězí maso.

3. Krok

Rub masa oškrábejte nožem, aby byl každý kousek porcí na slaninovou kůži, což pomůže, aby koření lépe drželo.

4. Krok

Hovězí maso natřete Worcestershire omáčkou, poté maso posypte kořením z mísy, včetně křídy, tymiánu, rozmarýnu a zeleného pepře. Potřete do měkkosti a důkladně vetřete do masa.

5. Krok

Maso zabalte do pekáčové fólie, těsně jej zabalte a nechte v lednici odpočívat nejméně 24 hodin.

6. Krok

Na další den maso vyjměte z fólie a položte na mřížku nad plech.

7. Krok

Pečte v troubě při cca 120 °C po dobu 6-8 hodin, dokud není dokonale měkké a křehké.

8. Krok

Poté nechte maso vychladnout.

9. Krok

Nyní můžete pastrami nakrájet na tenké plátky a použít jej jako náplň do sandwichů či servírovat jako samostatné jídlo s přílohou či zeleninou nebo dokonce jako pastrami burger.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Saláty

266 recepty

Jablko

155 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

317 recepty

Sušenky

20 recepty

Oběd

2788 recepty

V páře

213 recepty

Dršťky

118 recepty