Zdroj: Canva
Pastrami recept
Nevíte, co je pastrami? Pastrami jsou tenké plátky nejčastěji z hovězího hrudí, používají se také pupeční žebra. V tomto receptu si představíme výborný pastrami sandwich.
Ingredience
- 1 kg hovězího masa
- 2 Lžíce sůl
- 2 Lžíce koření na pastrami
- 2 Lžíce brown sugar v4
- 1 Lžíce mletá paprika - sladká
- 1 Lžíce česneku v prášku
- 1 Lžíce cibule v prášku
- 1 Lžíce Worcestershire omáčky
- 1 Lžíce křídy
- 2 Lžíce nasekaného tymiánu
- 2 Lžíce nasekaného rozmarýnu
- 2 Lžíce zeleného pepře
- sandwich
Nejnovější letáky
Postup
Jako první smíchejte sůl, koření na pastrami, hnědý cukr, papriku, česnek a cibuli v prášku dohromady v míse.
Na stůl položte kus pekáčové fólie a na ni položte hovězí maso.
Rub masa oškrábejte nožem, aby byl každý kousek porcí na slaninovou kůži, což pomůže, aby koření lépe drželo.
Hovězí maso natřete Worcestershire omáčkou, poté maso posypte kořením z mísy, včetně křídy, tymiánu, rozmarýnu a zeleného pepře. Potřete do měkkosti a důkladně vetřete do masa.
Maso zabalte do pekáčové fólie, těsně jej zabalte a nechte v lednici odpočívat nejméně 24 hodin.
Na další den maso vyjměte z fólie a položte na mřížku nad plech.
Pečte v troubě při cca 120 °C po dobu 6-8 hodin, dokud není dokonale měkké a křehké.
Poté nechte maso vychladnout.
Nyní můžete pastrami nakrájet na tenké plátky a použít jej jako náplň do sandwichů či servírovat jako samostatné jídlo s přílohou či zeleninou nebo dokonce jako pastrami burger.