INZERCE
Zdroj: pixabay
Panettone
Panettone - vánoční koláč s kandovaným ovocem.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 1 kg hladká mouka
- 10 g sůl
- 100 g cukr
- 600 g máslo
- 2 ks vejce
- 375 ml mléko
- 200 g Mandle
- 100 g Limonáda
- 100 g Kandovaná pomerančová kůra
- 300 g rozinky
- 125 ml rum
- 100 g moučkový cukr
- 80 g čerstvé droždí
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Nejprve si připravte kvásek. Do vlažného mléka rozdrobte droždí a přidejte trochu cukru. Nechte vzejít kvásek.
2. Krok
Do mísy dejte mouku, sůl, cukr, vejce a 500 g rozpuštěného másla. Přilijte kvásek a zpracujte těsto.
3. Krok
Těsto lehce poprašte moukou a nechte vykynout. Nasekáme mandle, kandované ovoce, rozinky a zalijeme rumem.
4. Krok
Směs zapracujte do těsta a nechte ho znovu vykynout. Z těsta vytvarujte plát a upečte ho v troubě předehřáté na 175 °C dohněda.
5. Krok
Upečený koláč potřete rozpuštěným máslem a posypte moučkovým cukrem. Zabalíme ho do fólie a alobalu a necháme 2 týdny odpočívat.